Vairuotojai įspėja: atsargiai, duobės!

  • Teksto dydis:

Kaunas jau senokai atsikratė duobių sostinės titulo, tačiau kai kurie vairuotojai dėl neatidumo ar nesėkmingo atsitiktinumo vis dar nukenčia dėl kai kurių gatvių būklės.

Socialiniuose tinkluose retkarčiais vis pasirodo pranešimų apie pavojingas kelio atkarpas, tam tikras vietas, kurios automobiliams neretai tampa spąstais.

Dažniausiai į pavojingas duobes įvažiuojama tamsiu paros metu ar kai jos būna pilnos vandens, ir vairuotojui yra sudėtinga įvertinti realų jų dydį bei gylį.

Antradienio vakarą įkelta nuotraukų su pažymėta vieta H. ir O.Minkovskių gatvėje. Vieni pataikiusieji į duobę, esančią prie bėgių, išsisuko lengviau, kitiems teko keisti padangas. 

"Atvažiuojant nuo Europos pr. H. ir O. Minkovskių gatve link Marveles, ties perėja, kur vilkikai stovi, dvi duobės aštrios paliktos be ženklų. Viena baloje. Jau pasikeičiau ratą, o dar keturi po manęs keitė. Atsargiai!!!", – įspėjo vairuotojus kaunietis.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui kaunodiena.lt teigė: "Šios savaitės pradžioje avarinė tarnyba iš tiesų gavo pranešimų iš gyventojų apie duobę ties H. ir O. Minkovskių g. 62. Nuvykus į vietą pavojinga duobė lokalizuota ir pažymėta. Ji kaip įmanoma greičiau bus sutvarkyta".

Vairuotojus jis informavo, kad patyrusieji žalą, t.y., dėl duobėse apgadintų automobilių, gali kreiptis į savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistus (jų kontaktus galima rasti www.kaunas.lt).

Antradienį pranešta ir apie pavojingą duobę Slėnio gatvėje. "Prie perėjos "pasigavo" duobę. Važiuojant Baršausko gatvės puse. Pareigūnai formino, bet jokio ženklo nepastatė", – rašė kitas internautas.

Anksčiau tokie įvykiai, kai nuostoliai patiriami dėl pasipainiojusių duobių, buvo vairuotojų ir draudimo kompanijų kasdienybė. Pavyzdžiui, prieš trejus metus išmokos dėl duobėtų kelių sukeltų nuostolių vairuotojams sudarė šimtus tūkstančių litų per metus.

Per septynis 2014-ųjų metų mėnesius Kaune ir Kauno rajone įvažiavę į duobes nukentėjo 74 "Lietuvos draudimo" klientų automobiliai. "Jiems kompensuosime nuostolių už 140 tūkst. litų", – tuomet teigė šios bendrovės Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

Kaunui pradėjus intensyviai remontuoti gatves, tokių įvykių sumažėjo, bet jų vis tiek atsiranda. 

„Įvažiavus į didesnę duobę galima ne tik prakirsti padangą, bet ir apgadinti ratlankius, pažeisti automobilio pakabą, sulamdyti kėbulą. Tokių apgadinimų tvarkymas gali atsieti iki keliolikos šimtų eurų, bet ne vien tai turėtų neraminti. Nepastebėjus duobės kelyje, į ją įvažiavus didesniu greičiu gali kilti pavojus transporto priemonėje esančių asmenų sveikatai. Įvairūs sutrenkimai ir sužeidimai dažniausiai tokiais atvejais pasitaikančios traumos“, – teigė bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

Jeigu važiavote saugiu greičiu, duobė buvo nepažymėta ir jos nebuvo galima išvengti, dėl patirtų nuostolių galite reikalauti kompensacijos iš savivaldybės, kuriai priklauso kelias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Kazkiek patvarke,centruose, o kas darosi trupti nuosaliau, o kas darosi su kiemais ir ivaziavimais i juos, baisu sulauzyt masina kiekvienu isvaziavimu i kiemo, kur deti masinas grizus is darbu, kur ziyri savivaldybe, kai nuo sovietmecio guli blokai, kodel Taurages merija sutvarke visus kiemus, issprende masinu parkavima, kiek dar kesim, valdzios atstovams dzin, ar jie akli?

O jūs pabandykite

O jūs pabandykite portretas
važiuoti prie Kauno klinikų Kaune Ūmėdžių gatve, tada suprasite kas yra tikros duobės.

reikia tik pažymėti

reikia tik pažymėti  portretas
visas duobes ženklais " kaunas tvarkosis" ... ir su šiais nepatogumais laukti pavasario...:)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių