Vaikų darželį padegė neužpūsta žvakė

Paaiškėjo gaisro Kauno vaikų lopšelyje-darželyje „Varpelis“, kilusio per pietų miegą, priežastis. „Mes nustatėme, nuo ko jis kilo, o kaltininką – pats darželis“, - portalui kauno.diena.lt teigė nelaimės aplinkybes tiriantys ugniagesiai gelbėtojai.

Kaip jau rašyta, apie tai, kad šioje S.Žukausko gatvės ikimokyklinio ugdymo įstaigoje dega šaldytuvas, buvo pranešta balandžio 21-ąją, apie 14 val. Iš rūsio besiveržiančius dūmus pastebėjo pačios darželio darbuotojos.

Gavę pranešimą apie gaisrą tokiame pavojingame objekte, ugniagesiai gelbėtojai išskubėjo į jį keturiomis autocisternomis. Atvykus paaiškėjo, kad smilksta rūsio sandėliavimo patalpoje ant vamzdžių sukrauti įvairūs daiktai – čiužiniai, pagalvės, popierinės bei plastikinės dėžės ir pan. Buvo uždūmintas ne tik rūsys, bet ir dalis pirmojo aukšto patalpų.
Tuo metu darželyje buvo 180 vaikų. 97 iš jų pervesti į kitą pastato pusę. Kai kuriuos mažylius teko skubiai kelti iš miegų.

Tačiau ši sumaištis daugiau išgąsdino suaugusiuosius. Mažyliai ne tik nelabai suprato, kas vyksta, bet ir stebėjo atvykusius ugniagesius bei jų techniką, kaip neįprastą atrakciją.

Ugniagesiai gelbėtojai konstatavo, kad gaisro priežastis – neatsargus žmogaus elgesys. Jokių techninių priežasčių, galėjusių prišaukti nelaimę, nebuvo. Patalpoje, kurioje buvo gaisro židinys, net nėra elektros.

Po tokio ugniagesių gelbėtojų verdikto realiausia priežastimi atrodė, kad nelaimę prišaukė kažkas iš galimai rūkančių darželio darbuotojų. Tačiau paaiškėjo, kad gaisrą sukėlė ne nuorūka, bet palikta neužgesinta žvakė. Viena iš techninio darželio personalo darbuotojų, laikiusių šioje sandėliavimo patalpoje antklodę, kuria dengdavo bulves, buvo pasidėjusi ten ir savo gumines pirštines. Būtent šių tądien jai ir prireikė, nes darželyje vyko talka.

Tai išsiaiškinusi įstaigos administracija nubaudė šią darbuotoją įspėjimu. Tačiau jos dar laukia piniginė bauda už bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių nesilaikymą, kurią jau skirs ugniagesiai gelbėtojai. Įvertinę nusižengimo aplinkybes, jie gali nubausti ir pačią įstaigos vadovę.

Šį kartą aprūko tik sandėliavimo patalpa. O įtarimą, kad užsidegė šaldytuvas, sukėlė kartu su kitais daiktais pradėjęs smilkti ir jo elektros laidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia ne klaida,

cia ne klaida, portretas
o akmens amzius, elektros nera, darbuotojos turi sviestis zvakemis, gaisro atvejui irengtos signalizacijos nera, akmens amzius...;paklauskit darbuotoju ka direktore apkaltino del sio insidento, o gi aukletojas...

sorry..baisu..

sorry..baisu.. portretas
Na is naujo pagalvojau...tiesiog.ziopliska klaida...O is klaidu...mes mokomes..

kas iš to

kas iš to portretas
kas iš tų instruktažų, jei švietimo įstaigų rūsiuose ir sandėliukuose velnias sprandą nusisuktų.O gaisrininkai tik patikrina ar yra gesintuvai ir fantazijų kupinos evakuacijos schemos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių