Vaiką už 10 eurų parduodanti motina policijos nedomina?

  • Teksto dydis:

Ar visiškai girtai motinai taip reikėjo pinigų alkoholiui, kad ji nusprendė parduoti savo vaiką, aštuonmetį berniuką, už 10 eurų? Laidos „Prieš Srovę“ žurnalistus pasiekęs garso įrašas iš įvykio vietos – šokiruoja. Įraše girdisi ir paties vaiko balsas – įbauginto, verkiančio ir prašančio mamos liautis.

Į laidos „Prieš Srovę“ redakciją kreipėsi kaunietė Dalia, kurios vyras Nerijus ir tapo dramatiškų įvykių dalyviu bei liudininku.

„Vaikų teisių tarnyba žino, kaip ši moteris geria ir kaip vaikų neprižiūri. Kur jų akys, ką valdininkai galvoja, kai vaikas maldauja – „mamyte, nemušk, mamyte, baik, baik“, – apmaudo dėl aplaidaus atsakingų tarnybų darbo neslėpė Dalia.

Lemtingąjį vakarą, nuvykęs pas savo buvusią sugyventinę Dalios vyras Nerijus ją rado neblaivią. Moteris paprašė 10 eurų mainais į galimybę išsivežti sūnų. Tačiau, pasak Nerijaus, negavusi pinigų, ji puolė mušti buvusį sugyventinį. „Ji trenkė man su džiovykle, po to su gėlių vazonu per kojas. Daužėsi it kokia beprotė. Bet baisiausia tai, kad šalia stovėjo vaikas ir viską matė, maldavo mamos nustoti“, – bekalbant Nerijaus akyse pasirodė ašaros.

Baisiausia tai, kad šalia stovėjo vaikas ir viską matė, maldavo mamos nustoti.

Vyras iškvietė policiją. Tačiau į areštinę buvo uždaryta ne smurtavusi moteris, o Nerijus, mat prieš pareigūnams įžengiant į namus vos ant kojų bepastovinti moteris spėjo trenkti galvą į sieną ir pasiskundė buvusi sumušta.

Tačiau kodėl tą naktį Kauno policijos pareigūnai nepasivargino patikrinti moters blaivumo, nors su ja tuo metu buvo net trys mažamečiai vaikai? O kitą dieną Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai konstatavo, kad buvusi Nerijaus sugyventinė, iš kurios anksčiau jau kelis kartus dėl girtavimo buvo atimti vaikai, esą šiuo metu nebevartoja alkoholio...

„Aš ją esu mačiusi visokią. Mačiau, kaip ją vėlai vakare tįsia jos dešimtmetis sūnus, nes ji pati nebeįstengė paeiti. Ji buvo visiškai girta ir purvina. Kitą kartą mačiau, kaip ji mažiausiai vos kelių mėnesių dukrai keičia sauskelnes, tačiau vaikas krenta žemyn galva nuo sofos“, – prisimena Dalia.

Ar Kauno miesto Vaiko teisių skyrius pripažins, kad tokia situacija, kai vaikai paliekami girtaujančios motinos namuose, yra jų darbo brokas, kuris vieną dieną gali baigtis kraupia nelaime ir kokią versiją pateiks pati buvusi Nerijaus sugyventinė? Laida „Prieš srovę“ – šiandien 20 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kaunas tvarkosi? MATIJOSAITI sutvarkyk Kauno VTAS !!!! Lietuvos policija gereja- PERNAVAI ismokyk patrulius galvoti, kad jei salia zmona stovi tai gal nera artimos aplinkos su tokia kuri girta slitineja. O beje policija ta vakara 3 skambuciu sulauke ir visi tik del to kad girta motina pasirupinti vaikais negali.

RYTIS

RYTIS portretas
ALE IR DURNYNS LIETUVELEJE.AR TEN SU POLICIJA GERIA ,KAD NIEKO M=NEMATO.ZABALS ES
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių