Užvirto stulpas – kaltų nėra

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Posakis, kad niekada nežinai, kada savo laimę sutiksi, galioja ir atvirkštinei situacijai: niekada nežinai, kada tau ant galvos užvirs stulpas. O jei taip nutiktų, gali paaiškėti, kad kaltų paprasčiausiai nėra.

Posakis, kad niekada nežinai, kada savo laimę sutiksi, galioja ir atvirkštinei situacijai: niekada nežinai, kada tau ant galvos užvirs stulpas. O jei taip nutiktų, gali paaiškėti, kad kaltų paprasčiausiai nėra.

Šokiruojantis požiūris

Kaunietis Egidijus D. (pavardė redakcijai žinoma – red. past.) vis mėgina suprasti, kaip galima nelaikyti grėsminga situacijos, kai ant važiuojančio automobilio su keleiviais nukrenta troleibuso tinklą laikantis metalinis stulpas su apšvietimo lempa.

Būtent į tokią situaciją patekusį kaunietį pribloškė Kauno kelių policijos valdybos atsakymas, kad dėl šio eismo įvykio nenustatytas administracinės teisės pažeidimas. Stulpo šeimininkai – bendrovė "Autrolis" Egidijui D. pasiūlė kreiptis į draudimo bendrovę, kurioje apdrausta "Autrolio" atsakomybė.

"Tikėtina, kad tokios būklės stulpų Kaune yra ir daugiau. Tokios nelaimės gali baigtis tragiškai. Mano nuomone, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba, gindama viešąjį interesą ir siekdama užkirsti galimybę įvykti tokiems eismo įvykiams, turėtų pradėti išsamesnį tyrimą", – įsitikinęs Egidijus D.

Sugriovė šventės planus

Nelaimė įvyko likus kelioms valandoms iki Naujųjų metų sutikimo. Egidijus D. su šeima išsiruošė pasigrožėti Kalėdų egle Rotušės a. Pakilios šventinės nuotaikos visi sėdo atgal į automobilį ir važiavo namo rengtis Naujųjų sutiktuvėms. Ant galinės automobilio sėdynės įsitaisė du Egidijau D. vaikai ir vienas – kaimynų.

Įvykis, pakeitęs to vakaro šeimos planus, buvo daugiau nei netikėtas. Egidijus D. jautėsi tarsi filme – nieko nesuprato, kas vyksta. "Net po smūgio neiškart supratau, kas atsitiko. Maniau,  gal kas galingą petardą metė, nes buvo šviesos efektų", – prisiminė kaunietis.

Pirmoji Egidijaus D. ir jo žmonos mintis buvo: kaip vaikai? Jie sveiki, tik išgąsčio pilnomis akimis, kaip ir tėvai, mėgino suprasti, kas įvyko. Išlipę pamatė, kad važiuojamąją kelio dalį žiede prie Kauno pilies užtvėrė nuvirtęs stulpas.

Tiesiog nurūdijo

"Tas stulpas ant automobilio užgriuvo be jokio pašalinio poveikio. Jis tiesiog nurūdijo ir atėjo laikas jam nuvirsti, – neabejodamas aiškino Egidijus D. – Ačiū Dievui, kad tik automobilį apgadino, viskas galėjo baigtis daug liūdniau. Penkių automobilyje buvusių žmonių, iš kurių trys vaikai, gyvybei buvo kilęs pavojus."

Prieš Egidijaus D. automobilį nekliudomas stulpo spėjo pravažiuoti pilnas žmonių 11-ojo maršruto autobusas.

Virstant stulpui, jo viršuje pritvirtintas šviestuvas trenkėsi į Egidijaus D. automobilį. Po smūgio sekė itin galingi trumpieji jungimai. Tai, kas įvyko, Egidijus D. vadina labai rimtu pavojumi. Ir suaugusieji, ir vaikai patyrė stiprų emocinį šoką, kuris jaučiamas lig šiol. Vaikai vis dar bijo važiuoti automobiliu.

"Mano nuomone, stulpo savaiminio kritimo priežastis – nusikalstama stulpo būklės nepriežiūra. Tai, kad stulpas surūdijęs, matosi jo lūžio pjūvyje. Mano nuotraukose, kurias padariau iškart po incidento, matyti, kad stulpo lūžio zonoje daugiau kaip pusė stulpo perimetro buvo visiškai surūdiję. Sveikesnėje zonoje stulpo vamzdžio sienelės storis irgi buvo sumažėjęs", – aiškino Egidijus D.

Kaltininkas sunaikintas

Priblokštas policijos ir bendrovės, kuriai priklausė sukežęs stulpas, požiūrio Egidijus D. pasinaudojo visomis įstatymų numatytomis teisėmis. Jis apskundė policijos nutarimą, kad buvo nenustatytas akivaizdus pažeidimas.

Visa medžiaga perduota Kauno apylinkės teismui. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Kęstutis Kasciukevičius patvirtino, kad įvykis, kai stulpas nuvirto ant važiuojamosios kelio dalies, buvo užregistruotas. Tačiau nuo išsamesnių komentarų susilaikė, kol situacijos neįvertino teismas.

Bendrovės "Autrolis" generalinis direktorius Naglis Simanavičius telefonu buvo nepasiekiamas. Ne ką Egidijus D. pešė ir raštu kreipęsis į bendrovę. Kaunietis tikino negavęs nė vieno atsakymo į "Autroliui" pateiktus klausimus.

Nepatvirtintais duomenimis, tragiškos nelaimės vos nesukėlęs stulpas, praėjus kelioms dienoms po incidento, buvo supjaustytas ir pakeistas nauju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xebrune

xebrune portretas
čia jum ne tarybiniai laikai valdzia pati tave susirastų,kad atlygint nuostolius,čia konservai aukščiau visko,jam į zmogų nusispjaut

ivykio dalyve

ivykio dalyve portretas
mums piktumas, kad viename is laisku gautu nuo policijos buvo uzsiminta, kad isdalies kalti.... Kodel? vien tai sukelia piktuma. Autorius siekia paroduti zmones kas gali nutikti ir kas jau vyksta... Juk tai gali buti tikrai ne viena karta... ir ka cia zinai, gal kita karta pasekmes bus labai ziaurios

kaip

kaip portretas
tai nera ar nenorima jieskoti? jei zmogelis ka nors netycia padarys tai ji iskrapstys su antstoliais o cia turi nesti atsakomybe tie kurie state kaip ir max ima ir privalo savo lesom sutvarkyti nes jau buvo sumoketa mokesciu moketoju lesom uz nekokybiska darba o jei dar nukentejo kas tai ir uz gydyma ir moraline skriauda tai tik tuomet gal prieisim prie bendros tvarkos....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių