Užfiksavo telefonu prie vairo kalbantį pareigūną: o jiems taisyklės negalioja?

Kaunietis Arnoldas Rutkauskas užfiksavo vairuojantį, o kartu ir mobiliuoju telefonu kalbantį policijos pareigūną. Vyras stebisi, kodėl policijos pareigūnai kitus vairuotojus už tai baudžia, o patys prie vairo elgiasi taip, kaip jiems patogiau.

Pažeidimus pastebi ne pirmą kartą

Vyro nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kaip pirma eismo  juosta važiuoja policijos automobilis, o jame prie vairo sėdintis pareigūnas kalba mobiliuoju telefonu.

Šis įvykis kauniečio buvo nufilmuotas vasario 9 dieną apie 15 val. Pramonės prospekte. 

„Man skambino draugas, bet aš vairuodamas į skambučius neatsiliepiu. Sustojau aikštelėje. Tuomet pastebėjau važiuojantį policijos automobilį ir jame prie vairo kalbantį policininką. Nusprendžiau užvesti automobilio variklį ir vytis jį. Galvojau nespėsiu, bet, pasirodo, pareigūnas ilgai kalbėjo – pavyko nufilmuoti“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo vyras, kuris su policininkais, kurie pažeidžia Kelių eismo taisykles (KET), susiduria ne pirmą kartą. Šį kartą jis apie pažeidimą pranešė elektroninių policijos paslaugų portale www.epolicija.lt.

„Pareigūnai privalo laikytis KET taisyklių, už kurių nesilaikymą baudžia kitus vairuotojus. Man nepatinka, kad jie patys dažniausiai už tokius taisyklių pažeidimus yra nebaudžiami“, – pasakojo kaunietis.

A. Rutkauskas tikina, rudenį užfiksavęs, ir kaip policijos pareigūnų automobilyje, sukančiame į dešinę, nebuvo rodomas posūkio signalas.  „Tuomet neviešinau pažeidimo, tačiau pradėjau juos fiksuoti“, – pašnekovas šį kartą pasidalijo ir vaizdo įrašu, kurį užfiksavo rudenį.

Įvertins pareigūno elgesį

Po A. Rutkausko virtualioje erdvėje pasidalintu vaizdo įrašu nugulė ir internautų komentarai. Vieni šmaikštavo, o kiti kritikos strėlių paleido ir į filmavusį vyrą. 

„O jei viršininkas skambina ir klausia, kur esi?“, – bandė šmaikštauti Laimutis. „Sustoji šalikelėje, užgesini automobilio variklį ir atsiliepi“, – į jo klausimą atsakė internautė Ieva.

„Ir tas, kas kalbėjo policijos automobilyje, ir tas, kas filmavo sėdėdamas už vairo, abu pažeidžia KET“, – savo nuomonę dėstė Aurika. Tiesa, jei vaizdą užfiksavo ne kitos transporto priemonės vairuotojas, o keleivis, tuomet pažeidimo čia nėra.

Kauno policijos atstovės Justinos Kazragytės teigimu, policijos pareigūnai įvertins vaizdinėje medžiagoje matomą policijos pareigūno elgesį bei galimas tokio poelgio kelyje priežastis. Tuomet ir bus priimtas sprendimas, kas laukia mobiliuoju telefonu kalbėjusio pareigūno.

„Kelyje visi vairuotojai privalo būti atidūs ir vengti bet kokių dėmesį blaškančių veiksmų. Taip pat ir pareigūnai, reaguojantys į įvykius, privalo sutelkti dėmesį į kelią, besikeičiančią eismo situaciją, tam, kad saugiai ir greitai pasiektų gyventojus, laukiančius jų pagalbos“, – priminė policijos atstovė.

Kalbantiems telefonu be laisvų rankų įrangos (išskyrus atvejus, kai automobilio variklis išjungtas) gali tekti pakloti nuo 60 iki 90 eurų baudą. Taip pat už šį nusižengimą  gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip pat primenama, kad visuomet pastebėjus KET pažeidimus galima pranešti www.epolicija.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spakainas

Spakainas portretas
O jūs tikri,kad visi policininkai žino ket?tikrai ne

Laisvamanis.

Laisvamanis. portretas
Atrado mat naujiena,posukio signalo kap kuriose vietose nerodo nei puse vairuotoju,o telefonu irgi pasitaiko visiems,tokiu pazeidimu per valanda galima prifilmuoti desimtis,taip kad nesat sventieji ir patys raseivos.

ggg

ggg portretas
yra laisvu ranku irangos, ausines ir t.t. Jokio pateisinimo, kad galbut darbo reikalais ar dar ka snekejo, nes snekejimas telefonu vairuojant tai beveik tas pat kas vairuot isgerus. Jei durnas yra, tai lai uzsimusa, bet jis rizikuoja ir aplinkiniu saugumu
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių