Už sieros rūgštimi apipiltą žmoną – 10 metų nelaisvės

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas antradienį paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį 49-erių Alytaus gyventojui Gintautui Banevičiui, pasikėsinusiam į žmonos gyvybę.

G. Banevičius kaltintas tuo, kad 2013 m. gegužę Alytuje, turėdamas tikslą nužudyti savo sutuoktinę, apgaulės būdu – duodamas jai atsigerti puodelį su sieros rūgštimi ir teigdamas, jog tai mineralinis vanduo, siekė įtikinti ją išgerti pavojingos gyvybei cheminės medžiagos – sieros rūgšties. Moteriai atsisakius imti puodelį ir gerti, jis tyčia išpylė skystį ant jos kūno. Tęsdamas nusikalstamą veiką, iš nugaros rankomis ją apkabino ir rankoje laikydamas peilį kėsinosi durti į krūtinę. Sutuoktinė priešindamasi pagriebė už peilio geležtės ir persipjovė pirštą. G. Banevičius nusikaltimo vykdyti nebaigė, nes nukentėjusioji intensyviai gynėsi.

Kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą, tačiau nepripažino norėjęs sutuoktinę nužudyti. Vyras teigė nežinojęs, koks skystis yra butelyje, tikino galvojęs, kad ten vanduo.

Teismas, ištyręs byloje esančius duomenis, atsižvelgdamas į kaltinamojo, nukentėjusiosios, liudytojų parodymus, specialistų išvadas, į tai, kad G. Banevičius veikė siekdamas atimti gyvybę ir sukėlė sunkias pasėkmes, taip pat į jį charakterizuojančią medžiagą, nusprendė jį pripažinti kaltu ir skyrė laisvės atėmimo bausmę dešimčiai metų.

Iš G. Banevičiaus Valstybinei ligonių kasai priteisti beveik 2839 eurai už nukentėjusiosios gydymą, o nukentėjusiajai priteisti 3353 eurai turtinei ir 30 000 eurų neturtine žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šlykštus

šlykštus portretas
tipas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių