Už penkerius metus košmaro – aštuoneri metai nelaisvės

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį penkerius metus savo mažametę podukrą seksualiai prievartavusiam Nerijui Ročkai. Nepaisant to, kad jis prisipažino, kas labai reta seksualinių nusikaltimų prieš vaikus bylose, teisėjas Algirdas Jaliniauskas įkalino šį iš Jurbarko kilusį pedofilą aštuoneriems metams. Už šį labai sunkiems priskiriamą nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki 13 metų.

Apie tai, kaip 35-erių N.Ročka elgiasi su sugyventinės dukra, vieša paslaptimi tapo prieš metus, kai po eilinio jo seksualinio priekabiavimo 13-metė nenorėjo grįžti į namus ir pasiprašė, kad ją priimtų pernakvoti draugė. Šiai ji pasipasakojo ir tai, kad mamos sugyventinis ateina į jos kambarį naktimis jau penkeri metai. Pirmą kartą tai įvyko, jai esant vos aštuonerių. Už tai, kad ji nesipriešintų, kai girtas patėvis kiša rankas į jos kelnaites bei liečia kitas kūno vietas, šis siūlė net pinigų. Kartą – 20 eurų, kitą – 10. Kartą savo sugyventinį dukters lovoje buvo užtikusi ir šios mama. Tačiau N.Ročka sugebėjo šią įtikinti, kad, būdamas neblaivus, jis supainiojo ją su dukra.

13-metės išpažinties sukrėsta jos draugė papasakojo viską savo mamai. Ši kitą rytą kreipėsi pagalbos į mokyklos socialinę pedagogę. Pastaroji, savo ruožtu, pranešė apie jau ne vienerius metus besitęsiantį seksualinį mažametės prievartavimą Vaiko teisių tarnybai.

N.Ročka, kuriam penktadienį paskelbtas Kauno apygardos teismo nuosprendis – jau šeštas biografijoje, jo laukė suimtas. Prisipažinęs seksualiai prievartavęs mažametę podukrą, jis buvo linkęs versti kaltę alkoholiui. Ankstesni jo teistumai – už nesunkius sveikatos sutrikdymus, vagystes bei svetimo turto suniokojimą.

Ekspertai konstatavo, kad N.Ročkos priekabiavimas sukėlė jo podukrai laikino pobūdžio psichikos sutrikimą, kuris prilygintas nežymiam sveikatos sutrikdymui. Iš jo mažametei priteistas 2 tūkst. eurų moralinis atlygis. Tačiau tai buvo ne jos motinos, bet Vaiko teisių apsaugos tarnybos ieškinys. Pastarosios specialistai šiuo metu akylai stebi mažametės motiną, iš kurios dukters nuspręsta nepaimti. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Tokį išsigymėlį reikėjo pasodinti iki gyvos galvos kartu su mergaitės mama.Prisigimdo vaikus ir mėto po vaikų namus.Gėda..Pedofilas ir liks pedofilu

Zero LT

Zero LT portretas
Ei tu "Keista salis" tu irgi iskrypelis? Cia vaikas viau pirma o ne suaugus mergina. Ir tokiem pedofilams reikia pilna bausme duoti t.y. 13 metu. Nes jis ne viena karta o penkis metus tvirkino vaika. Zmogu buna nuzudo per neatsarguma, susmugiavus per galva, bet neturint tokio tikslo. O cia iskrypelis penkis metus tikslingai priekabiavo.... Uz 2,5 kg kanapiu nuo kuriu niekas pasaulyje nemire irgi duoda daugiau nei uz nuzudyma ar prievartavima.... Va cia tai neteisybe

keista šalis

keista šalis  portretas
už nužudymą 7 metai kalėjimo išimtis o štai už mergos pagraibymą 8 . Durnių laivas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių