Už nužudymą ir pasipriešinimą policijai – 10 metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas antradienį nuosprendžiu dėl nužudymo ir pasipriešinimo policijai pripažino 29 metų Gintautą Freimaną. Vyras kalės 10 metų, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, G.Freimanas 2015 metų liepą Kaune, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, savo pareigas vykdančių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių atžvilgiu vartojo necenzūrinius žodžius, grasino su jais susidoroti ir prieš juos tuoj pat panaudoti fizinį smurtą, mosavo rankomis ir kumščiais, taip pat vengdamas sulaikymo, ranka bandė suduoti vienam patruliui į krūtinę. Tačiau policininkas sugriebė pažeidėjo ranką ir taip smūgio išvengė.

Kitas nusikaltimas įvykdytas 2015 metų gruodį, Kaune esančio daugiabučio gyvenamojo namo bute. Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilusio tarpusavio konflikto su kitu vyru metu, tyčia ne mažiau kaip 16 kartų kietu buku nenustatytu daiktu sudavė šiam smūgius į įvairias kūno vietas, dėl ko padarė daugybinius kūno sužalojimus, nuo kurių vyriškis įvykio vietoje mirė. Pas šį vyriškį G.Freimanas buvo apsistojęs.

Kaltinamasis dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams prisipažino, parodė, kad buvo girtas, dėl to aplinkybių neatsimena, pareigūnų atsiprašė, jie susitaikė. G.Freimanas dėl tyčinio nužudymo kaltu neprisipažino. Jis teigė, kad neturėjo kur gyventi, todėl nukentėjusysis jį priėmė. Jų santykiai buvo geri, kartu nelegaliai dirbo, kartu vartodavo alkoholį. Tą vakarą jie išgėrė ir jis išėjo iš namų, išeinant sugėrovas dar buvo gyvas.

G.Freimanas anksčiau nebuvo teistas, tačiau daug kartų baustas administracinėmis nuobaudomis, paskirtų baudų nemoka. Vyras įrašytas į Priklausomybės ligų centro priežiūros grupę dėl patologinio potraukio azartiniams lošimams.

„Nustatyta, kad kaltinamasis nėra dirbęs jokio visuomenei naudingo darbo, jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta“,– paskelbė teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
kiek as suprantu uz nuzudyma 1 metai ir uz pasipriesinima policijai 9 metai

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Už nužudymą 4 metai, už pasipriešinimą 6 metai, viso 10 m. ?

antanas

antanas portretas
durdome nieko naujo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių