Už nelegalius ginklus – lygtinė bausmė

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno apygardos teismas 52-ejų metų kaunietį G.V. pripažino kaltu neturint leidimo laikius daugiau kaip tris šaunamuosius ginklus ir šaudmenis.

Vyrui skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant vieniems metams. Per bausmės vykdymo atidėjimo laiką nuteistasis įpareigotas neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, pranešė teismo atstovė spaudai.

G.V. buvo kaltintas, kad, veikdamas organizuotoje grupėje su Agurkinių ginkluoto nusikalstamu susivienijimu, ir, neturėdamas leidimo, įgijo, laikė ir gabeno ne mažiau kaip tris šaunamuosius ginklus ir didelį kiekį šaudmenų. Tačiau teismas nusprendė, kad nėra duomenų, kad jie patvirtinų, jog vyras dalyvavo nusikalstamo susivienijimo veikloje.

Ginklai ir šaudmenys nuomojamame garaže Kaune 2013 metų gruodį buvo rasti kratos metu atliekant tyrimą dėl Agurkinių nusikalstamo susivienijimo.

Kaltinamasis jam inkriminuotos nusikalstamos veikos nepripažino. Jis teigė, kad verčiasi automobilių prekyba. Iš jo automobilį pirkusių dviejų asmenų prašymu išnuomojo garažą, kuriame ir buvo laikomas parduotas automobilis, vis dar registruotas jo vardu.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.


Šiame straipsnyje: ginklaiteismasagurkiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kai randa pas zmogu surudijusi ginkla tampo ,baudzia.O cia pas gaujosnari saudmenis,ginklai ,ir nieko.Ar ne pacius teisejus teisti uz teiseju varda zeminima?

pagaliau teisybe

pagaliau teisybe portretas
senai reikejo teist koks gali but ginklu laikymas.

Manau

Manau portretas
O ka cia bepridursi.Yra kaip yra.Niusikalteliu treismas nebaudzia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių