Ukrainietis bandė pakišti lenkišką tapatybės kortelę

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Kauno oro uoste sulaikė Ukrainos pilietį, kuris iš Lietuvos mėgino išvykti pateikęs kitam asmeniui priklausantį dokumentą.

Antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Kauno oro uosto užkardos pareigūnai, tikrindami reisu į Londoną skridusių keleivių dokumentus, atkreipė dėmesį į vieno vyro pateiktą lenkišką asmens tapatybės kortelę. Pirminius įtarimus, jog keleivis pateikė svetimą dokumentą, sustiprino ir tai, jog kalbinamas vyras ėmė painiotis mėgindamas atsiminti savo gimimo datą.

Paaiškėjo, kad svetimu dokumentu bandė pasinaudoti 37 metų Ukrainos pilietis, Lietuvoje buvęs legaliai. Vyras turėjo savo vardu išduotą ukrainietišką pasą, kuriame buvo galiojanti Šengeno viza, tačiau norint išvykti į Jungtinę Karalystę, šių dokumentų ukrainiečiui nebūtų pakakę.

Dėl neteisėto dokumento panaudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Po apklausos Ukrainos pilietis uždarytas į areštinę. Jis bus teisiamas pagreitinto proceso tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
labai idomu,kur lietuvoje jis isigijo lenkiska tapatybes kortele??gal cia tomasievskis pagelbejo???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių