Ugniagesys gesino ir lytines aistras?

Prostitucijos verslui, kurį Kauno policija demaskavo prieš porą savaičių, vadovavo ugniagesys gelbėtojas A.Č. Jo suėmimas pratęstas trims mėnesiams, pareiškus dar sunkesnius įtarimus.

Sulaikytas darbovietėje

"Kauno dienos" žiniomis, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) 3-iojoje komandoje, įsikūrusioje Elektrėnų gatvėje, ugniagesiu gelbėtoju, turinčiu ir aukštalipio kvalifikaciją, dirbusį 29-erių A.Č. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai išsivedė iš darbo vietos.

Apstulbusiems jo bendradarbiams tebuvo pasakyta, kad A.Č. išsivežamas informacijai patikslinti. Po kurio laiko jis dar buvo grįžęs atgal kartu su civiliai vilkinčiais operatyvininkais – pasiimti asmeninių daiktų. A.Č. kolegoms nieko nepaaiškino, o šį atlydėję pareigūnai pareiškė, kad jis į tarnybą šiandien nebegrįš.

Remiantis A.Č. pareikštais įtarimais, kurių pagrindas – buvusių jo nusikalstamo verslo partnerių duodami parodymai, jam gresia ne vieni metai nelaisvės.

Kaip jau rašyta, iš pradžių aukštąjį išsilavinimą turinčiam A.Č. buvo pareikštas įtarimas dėl prostitucijos organizavimo ir vadovavimo šiam nusikalstamam verslui. A.Č. gina advokatė moteris, užsivilkusi šią mantiją po to, kai išėjo į pensiją po tarnybos policijoje, kurioje vadovavo vieno iš Kauno AVPK komisariatų Kriminalinės policijos skyriui.

Tarp aukų – ir vyrai

Prieš kreipiantis praėjusį penktadienį į Kauno apylinkės teismą dėl A.Č. suėmimo pratęsimo, jam buvo pareikšti dar du įtarimai – dėl prekybos žmonėmis, pasinaudojant asmens socialiniu pažeidžiamumu ir išnaudojant jį nusikalstamų veikų darymui, bei sveikatos sutrikdymo.

Prieš pareiškiant naujus įtarimus nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas kartu su A.Č. sulaikytas asmuo, kuriam taip pat iš pradžių buvo pateikti įtarimai dėl pelnymosi iš prostitucijos. Jis bendradarbiauja su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais.

Be to, šio asmens apklausos metu paaiškėjo, kad jis pats buvo tapęs A.Č. auka. Pastarasis pasinaudojo tuo, kad šis gyvenamosios vietos neturintis našlaitis ieško darbo. Iš pradžių jis pas A.Č. dirbo, o vėliau buvo prievarta įtrauktas į pastarojo nusikalstamą verslą. Ir netgi padarytas savotišku A.Č. skydu –  įdarbintas vieno pastarajam priklausiusio egzotinio masažo salono, kuriame po jo darbo valandų ir nakvodavo, direktoriumi.

A.Č. pareikštas įtarimas ir pernai spalį su metaline montiruote sulaužius savo vergui alkūnkaulį.

Slaptažodį atstojo nuotrauka

Kaip jau rašyta, gerai organizuotą prostitucijos verslą, kuriam įtariamas vadovavęs A.Č., Kauno teisėsaugininkams pavyko atskleisti po daugiau nei pusmetį trukusio tyrimo.

Informaciją apie tai, kad vienas asmuo, prisidengęs legaliais masažo salonais, užsiima ir kita veikla – teikia seksualines paslaugas, Kauno ONTV pareigūnai gavo 2016-ųjų pabaigoje. Siekiant ją patikrinti, imtasi tam tikrų slapto tyrimo veiksmų. Surinkti duomenys parodė, kad seksualinės paslaugos teikiamos prisidengiant egzotinių masažų salonų, veikiančių išsinuomotose patalpose Aleksote ir pačiame Kauno centre –  Kaunakiemio gatvėje, veikla. Jų darbuotojos seksualiai aptarnaudavo klientus darbdavio joms išnuomotose butuose. Šie buvo nuolat keičiami.

Klientų buvo ieškoma populiariame interneto skelbimų portale. Į jį dedamus skelbimus apie teikiamas esą masažo paslaugas iliustruodavo merginos, dėvinčios tik apatinius drabužius, nuotrauka. Tai buvo kaip slaptažodis. Ir šie skelbimai būdavo publikuojami trumpai – tai įdedami, tai išimami.

Įkliuvo ieškančios darbo

Teikiamų paslaugų kaina svyravo nuo 40 iki 100 eurų. Priklausomai nuo paros laiko, trukmės ir pan. Tačiau kai kuriems klientams buvo taikomos nuolaidos.

Pirminiais duomenimis, klientai buvo aptarnaujami tik darbo dienomis ir tuo vertėsi iki dešimties merginų tiek iš Kauno, tiek iš provincijos. Dar ne visos jos apklaustos. Kai kurios šiuo metu dirba užsienyje. Ir dar aiškinamasi, kaip jos ten atsidūrė, ir ar tai nesusiję su galimais įtarimais dėl platesnės nusikalstamos veiklos, kurie šio verslo organizatoriui gali būti pareikšti ateityje.

Jau išsiaiškinta, kad darbuotojų savo nusikalstamam verslui jis irgi ieškojo interneto skelbimų portaluose – tarp ieškančiųjų darbo. Buvo ieškoma jaunų moterų, besiskelbiančių, kad neturi jokių darbo įgūdžių ir sutiktų dirbti bet kokį darbą.

Teko apsimesti klientais

Pirmojo pokalbio darbo ieškančios merginos buvo kviečiamos į susitikimą tiesiog gatvėje. Į jį A.Č. atvykdavo su jau minėtu taip pat jam dirbti priverstu našlaičiu. Ir tik gatvės filtrą perėjusios merginos jau buvo kviečiamos pokalbio į kurį nors įtariamajam šio nusikalstamo verslo organizavimu priklausantį masažo saloną.


Ieškančiosioms darbo buvo užsimenama, kad gali tekti teikti ne tik masažo paslaugas, už kurias joms priklausys pusė uždarbio. Kita pusė – darbdaviui.

Siekiant atlikti kratas išsinuomotuose butuose, kuriuose priiminėti klientai, jais teko apsimesti ir ONTV pareigūnams. Policijos pareigūno pažymėjimas parodytas tik atvykus užsiregistruotu laiku ir kliento laukiančiai merginai atidarius duris.

Už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki šešerių metų. O už prekybą žmonėmis – nuo dvejų iki dešimties.

Buvo iniciatyvus ir tarnyboje

Kauno APGV viršininkas Vidas Kerševičius "Kauno dienai" teigė, kad bendradarbiai iki šiol nežino, kuo įtariamas A.Č.

Išgirdęs apie tai iš žiniasklaidos, Kauno apskrities ugniagesių gelbėtojų vadovas sunkiai rinko žodžius: "Ne tik nustebinote, bet ir sukrėtėte. Žinoma, jeigu tai tiesa. Tarnyboje A.Č. buvo iniciatyvus. Čia mūsų jaunoji karta. Apmaudu ir gaila, kad jauni žmonės pasuka tokiu keliu, jeigu tai tikrai tiesa."

Panašiai A.Č. apibūdino ir Kauno APGV 3-iosios komandos, kurioje pastarasis dirbo septynerius metus, viršininko pavaduotojas Gytis Kučinskas: "Galiu apibūdinti jį tik teigiamai ir kaip darbuotoją, ir kaip žmogų." Tiesa, šie žodžiai buvo pasakyti dar neišgirdus, kuo įtariamas šis kolega.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir klientas butu patenkintas ir sodra tuo paciu...

ir klientas butu patenkintas ir sodra tuo paciu... portretas
Rimtai galetu legalizuoti, jug taip malonu kaisioti organa belekur ir uz pinigus :)

...

... portretas
Kaip matom - 'damų' norinčių taip 'dirbt' pakanka, netrūksta ir mokių klientų, valstybei tereikia civilizuotai (ne su montiruote) mokesčius susirinkt.

Negras

Negras portretas
Legalizuoti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių