Ugniagesiai agituoja benamius saugotis, o šie atkiša špygą

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus pareigūnai nuolat lankosi apleistuose pastatuose ir kitose benamių pamėgtose nakvoti vietose. 

Ragindami ieškotis prieglobsčio nakvynės namuose arba bent saugiau elgtis su ugnimi ar kitais šilumos šaltiniais pareigūnai gelbsti gyvybes, nes benamių mirtys nuo šalčio ar gaisruose - itin dažnos. 

Apleistuose pastatuose šildomasi užsikūrus laužus ar įsirengus savadarbius židinius, pasišviečiama žvakėmis. Svarbus vaidmuo tenka ir alkoholiui. gyvenant tokiomis sąlygomis - iki nelaimės vienas žingsnis.  Kilus gaisrui neretai apdegama ar  net užtrokštama dūmuose, sudegama. 

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko pavaduotojas Arūnas Kilšauskas pasakojo, kad su gerai norais atvykusius ugniagesius nemažai benamių pasitinka keiksmais. Neretai nepasimokoma ne tik iš kitų, bet ir iš savų nelaimių. "Kai kurie benamiai yra ne kartą apdegę ir vis tiek nesiima jokių pokyčių, atsisako pagalbos, nesutinka keltis gyventi į nakvynės namus", - teigė A. Kilšauskas.

Jis minėjo, kad vienas benamis buvo degęs net penkis kartus: kartą gaisras kilo nuo žvakės, kartą nuo laužo užsiliepsnojo jo palapinė, buvo degęs ir jo namelis ant ratų. Buvo atvejų, kai benamiai netyčia sukelia gaisrus juos priglaudusių geradarių namuose. 

Pas benamius aktyviau bus lankomasi visą šaltąjį laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių