Trys pėstieji be atšvaitų – du žuvusieji

  • Teksto dydis:

Kauno apskrityje pastaruoju metu per avarijas nukentėjo trys be atšvaitų tamsoje buvę pėstieji, du iš jų žuvo.

Kauno apskrityje pastaruoju metu per avarijas nukentėjo trys be atšvaitų tamsoje buvę pėstieji, du iš jų žuvo.

Antradienio pavakare Kauno rajone, kelio Kaunas – Zapyškis – Šakiai 1-ame kilometre, automobilis „Land Rover Range Rover“, kurį vairavo 55-erių metų vyras, partrenkė per kelią nereguliuojama, neapšviesta pėsčiųjų perėja be atšvaitų ėjusį 91 metų senuką. Jis nuo sužalojimų po kelių valandų mirė mirė ligoninėje.

Kita nelaimė įvyko vakare Jonavos rajone, kelio Kaunas – Zarasai – Daugpilis 30-ame kilometre. Automobilis „Ford Galaxy“, kurį vairavo blaivus, 1985 m. gimęs vyras, partrenkė ir mirtinai sužalojo važiuojamąja kelio dalimi be atšvaitų ėjusią 60-metę moterį. Pėsčioji išėjo į kelią, kur pėstiesiems eiti draudžiama, atšvaitų neturėjo.

Trečiadienio rytą apie 8.20 val. Kaune, Kovo 11-osios gatve nuo Taikos prospekto Chemijos gatvės link, važiavo automobilis „Mercedes-Benz E240“, vairuojamas 65-erių metų vyro, kuriam atimta teisė vairuoti transporto priemones, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužalojo 23 metų pėsčiąjį. Dėl blauzdikaulio lūžimo pristatytas į gydymo įstaigą.

Pasak Kauno apskrities policijos, visos trys nelaimės įvyko tamsiu paros metu, esant šlapiai kelio dangai, kai matomumas ypač prastas. Nei vienas iš pėsčiųjų nevilkėjo šviesą atspindinčios liemenės ir neturėjo atšvaito ar kito šviesą atspindinčio elemento, buvo tamsiai apsirengę.

Su atšvaitu (žibintu) einantį žmogų, vairuotojas gali pastebėti iš maždaug penkis kartus didesnio atstumo nei be atšvaito. To pakanka, kad vairuotojas sulėtintų važiavimo greitį ir saugiai prasilenktų su pėsčiuoju, esant būtinumui – sustotų.


Šiame straipsnyje: avarijapėstiejižuvo

NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia visas

reikia visas portretas
pėsčiūjų perėjas dažyti ne "zebru" o visa baltą plačią juostą skersai gatvės ,tai baltam dideliame plote geriau atsispindės tamsiai apsirenges pėstysis

+SALIKELES

+SALIKELES  portretas
labai blogos net mieste,ten daugiausia smelis i ji krintama,paejus kiek kojos nepakeliamos aplipusios ypac Romainiu gatvese,nes po smeliu dar ir molio pilna,o jau greiciai masinu tai visu apie 100 km lekia.Pav Romainiu gatve per upeli tarp Kaimeles ir Lubinu gatves nera beveik kaip praeiti,o sustojimo prie Lubinu gatves taip pat nera,nors atstumas virs 300 m.dug kartu maciau kaip mazameciai drasiai zengia tuo keliu, o tai jau netoli nelaimes.Grizti is kitos puses dar toliau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių