Ekspertai patvirtino pareigūnų versiją dėl tragiško užliediškės likimo

  • Teksto dydis:

Tragiško užliediškės Živilės Jančauskytės, kurios Kauno policija ieškojo beveik parą, likimo aplinkybes tiriantys pareigūnai labiausiai linksta prie nelaimingo atsitikimo versijos. Ją iš esmės patvirtino ir palaikų skrodimą šiandien atlikę teismo medicinos ekspertai. Jie konstatavo, kad velionė prigėrė vandenyje. 

Be to, nenustatyta jokių sužalojimų. Tačiau, tyrimas, kaip įvyko tragedija, bus tęsiamas toliau.

Manoma, kad, atsidūręs tamsiu paros metu nepažįstamoje vietoje, Ž.Jančauskytės, kuriai už poros savaičių turėjo sukakti 27-eri, vairuojamas „Peugeot“ nulėkė nuo maždaug dviejų metrų aukščio šlaito į melioracijos griovį. Skrydžio metu vairuotoja galėjo kur nors nesmarkiai trinktelėti galvą ir apsvaigti. O po to – bandydama išsiropšti iš automobilio, murktelėjo į vandenį, to nesitikėdama. Griovyje, kuriame buvo aptiktas jos „Peugeot“ su praviromis durimis, o šalia – Ž.Jančauskytės kūnas, vandens – apie vienas metras.

Kaip jau rašyta, pirmieji Ž.Jančauskytės automobilį šiame atokiame melioracijos griovyje, esančiame Mauručių pakraščio laukuose, pastebėjo vietiniai gyventojai. O šiuos, besibūriuojančius įvykio vietoje, - pro šalį tuo pačiu keliuku, kuris galimai tapo spąstais Ž.Jančauskytei, važiavęs Kauno policijos patrulių, kurių ketvirtadienį buvo pasiųsta į šias apylinkes apie 60, automobilis. Pareigūnams sustojus, besibūriuojantys žmonės jiems parodė savo radinį. Patruliai iš karto atpažino, kad šalia „Peugeot“ esantis kūnas – jų ieškomos Ž.Jančauskytės. Įvykio vietoje buvo rasti ir jos asmens dokumentai.

Dar viena iš galimų nelaimės versijų – sekmadienio vakare Kauno policijos gautas pranešimas apie be įjungtų šviesų ties IX fortu važiuojantį automobilį. Jis gautas panašiu laiku, kaip Ž.Jančauskytės „Peugeot“, remiantis vaizdo kameros įrašu, tą vakarą išvažiavo iš Giraitėje esančios degalinės, kurioje vairuotoja paliko savo draugą, išsiveždama jo mobilųjį telefoną, kurio paskutinė veikimo vieta buvo ties Juragiais. Jeigu tai iš tikrųjų buvo Ž.Jančauskytės automobilis, manoma, kad ji, išvažiuodama iš gerai apšviestos degalinės, tiesiog pamiršo įjungti automobilio šviesas.

Patikslintais duomenimis, savo mobilųjį telefoną Ž.Jančauskytė tądien buvo palikusi išjungtą namuose. Kaip pareigūnams prasitarė jos tėvai, ir anksčiau dukra kartkartėmis jį išjungdavo, nenorėdama su niekuo bendrauti.

(Policijos nuotr.)

Teisėsaugininkai vakar apklausė ir buvusius Ž.Jančauskytės bendradarbius iš vienos Kauno bendrovės, kurioje ji dirbo architekto padėjėja ir apie savaitę prieš tragediją išėjo iš darbo savo noru. Buvę bendradarbiai tikino jokios artėjančios nelaimės nenujautę – esą per tuos kelis mėnesius, kuriuos Ž.Jančauskytė dirbo jų bendrovėje, ji niekuo neišsiskyrė.

Jokio galimo Ž.Jančauskytės atsisveikinimo raštelio, patvirtinančio savižudybės versiją, teisėsaugininkai teigia neaptikę. Nerasta jos automobilyje ir alkoholio ar tuščių vaistų pakuočių. Tik sulčių buteliukai.

Radus Ž.Jančauskytės kūną, dėl jos dingimo pradėtas ikiteisminis tyrimas tą pačią ketvirtadienio popietę perkvalifikuotas į ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Tai gal reikia sudaryti privacia detektyvu komanda nes tiek protingu komentaru is karto butu isaiskinti visi reikalai ir surastas kaltininkas butu kaip ir verslas ir zmonems gerai ir verslininkams nauda

STT

STT portretas
Vadinti Likimu dar ankstoka nes mergina manomai buvo nuzudyta manjako

Depresijuklubas

Depresijuklubas portretas
Is nuotraukos matosi kad turejo susidurima su depresija :(
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių