Tėvynainio nužudymu įtariamas Kirgizijos pilietis įstrigo Lietuvoje ilgam

  • Teksto dydis:

Po iki vidurnakčio užsitęsusios apklausos penktadienio ryte į Kauno apylinkės teismą buvo atvežtas išvakarėse į Lietuvą pargabentas Kirgizijos pilietis V.T., įtariamas savo tėvynainio – vilkiko vairuotojo – nužudymu. Nors jis savo kaltės nepripažįsta, teismas leido suimti įtariamąjį trims mėnesiams.

Kaip jau rašyta, 44-erių metų V.T. gruodžio 1-ąją pats pranešė apie dingusį, pirminiais duomenimis, kitos Biškeko įmonės vairuotoją, su kuriuo kartu atvyko į Lietuvą, ten pat pasikrovė krovinį, tačiau turėjo šį nuvežti jau į skirtingas užsienio valstybes.

Anot neva sunerimusiojo dėl tėvynainio likimo, netrukus tapusio įtariamuoju, 20 metų vyresnis kolega dingo pakeliui iš Kauno į Klaipėdą. Intensyvias jo paieškas pradėję Kauno teisėsaugininkai, padedant visuomenei, rado dingusiojo vilkiką gruodžio 3-iąją Kėdainių rajono Josvainių miestelyje. Jo kabinoje aptiktas ir dingusiojo kūnas su durtine žaizda krūtinėje.

Į Belgiją išskubėjęs įtariamasis buvo sulaikytas gruodžio 5-ąją – tą pačią dieną, kai buvo gautas jo Europos arešto orderis. Skubėta, nes buvo žinoma tik, kur jis turi pristatyti krovinį iš Lietuvos.

Sulaikyti įtariamąjį Kauno policijai padėjo kolegos Belgijos karalystėje. Pargabenti V.T. į Lietuvą planuota dar trečiadienį, tačiau planus sujaukė Europą užklojęs sniegas.

Įtariamasis buvo pargabentas tik ketvirtadienio popietę ir, parvežus jį iš Vilniaus, į kurį jis buvo parskraidintas, į Kauną, apklausinėjamas iki vidurnakčio.

V.T. neprisipažįsta nužudęs tėvynainį, nors neslepia, kad leidęs su juo Lietuvoje laisvalaikį. Manoma, kad žmogžudystė buvo įvykdyta, kilus konfliktui vartojant alkoholį. Nužudytojo kabinoje aptikta išgertuvių liekanų, tarp kurių buvo ir degtinės butelis.

Įtariamajam nužudymu, pagal Lietuvos įstatymus, gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų. Pirminiais duomenimis, jis jau yra turėjęs reikalų su teisėsauga ir tėvynėje. Tačiau dėl kokio nusikaltimo V.T. ten buvo iškelta baudžiamoji byla, dar tikslinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
labai jau greit atskleista,bet kad tik nebutu bet......Kedainiai labai arti su savo istorijom

ATA

ATA portretas
Neilgai varksas tems Lietuvos lagiruos! Del salygu del medicinos bei maitinimo

Anonimas

Anonimas portretas
Atiduoti, savo tevynej tegu kali.Kam mum maitinti svetimsali.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių