Telefoninis teroristas naktį praleido paties „užminuotoje“ areštinėje

Sekmadienį, vos užsidarius rinkimų apylinkėms, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prieigose buvo „padėta bomba“.

Apie ją, padėtą „Vytauto Didžiojo prospekte, kur areštinė“, buvo pranešta maždaug 20.20 val. Bendrojo pagalbos centro telefonu 112. Tačiau šį kartą tradicinės tokiais atvejais sumaišties, skubiai įvedant specialųjį tokiais atvejais planą „Skydas“, pagal kurį į įvykio vietą suvažiuoja visos specialiosios tarnybos, nebuvo.

Pirmiausia, patikrinus vaizdo kamerų įrašus, nepastebėta į pastatą ar teritoriją patekusių įtartinų asmenų. Be to, labai operatyviai nustatytas ir skambintojas.

Nepraėjus nė porai valandų, jau belstasi į jo buto Vilijampolėje – Sąjungos aikštėje duris. „Bombą“ telefonu padėjusiam 36-erių I. Č. nustatytas vidutinis girtumas – 1,89 promilės alkoholio. Pirmadienio naktį jis praleido paties „užminuotoje“ areštinėje.

Koks šio išpuolio motyvas, paaiškės šiandien – apklausius I. Č. Neatmetama, kad jam gali būti paskirta psichiatrinė ekspertizė, nes tai – jau ne pirmas panašus jo pokštas. Pernai rugpjūtį I. Č. jau buvo „užminavęs“ prekybos centrą „Savas“.

Tada šiam telefoniniam teroristui buvo skirta 300 litų bauda, kurią jis vargu ar susimokėjo. Taip verčia manyti I. Č. turimas penkerių metų senumo teistumas už viešosios tvarkos pažeidimą. Už jį I. Č. taip pat buvo nubaustas pinigine bauda – 1300 litų. Tačiau jos nesusimokėjo, todėl bauda buvo pakeista į areštą, kurį I. Č. teko atlikti Pravieniškių atvirojoje kolonijoje.

Šiam „užminuotojui“ paskyrus psichiatrinę ekspertizę, gresiančią bausmę už dar vieną melagingą pranešimą jis jau gali atlikti specialios paskirties ligoninėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių