Teismui perduota žemės ūkio technikos vagių byla

  • Teksto dydis:

Kauno teismui perduota byla, kurioje šeši asmenys kaltinami užsienyje vogtos žemės ūkio paskirties technikos gabenimo į Lietuvą organizavimu, jos realizavimu bei legalizavimu. Tiriant nusikalstamas veikas buvo surasti 2 vogti traktoriai ir 3 krautuvai. Jų vertė – apie 300 000 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad D. R. dar 2014 metais galbūt už 100 tūkst. eurų įsigijo vogtą traktorių, kurio paieška Danijoje​ vyko nuo 2013-ųjų. Vyras įregistravo traktorių sesers vardu. Manoma, kad šis asmuo žinojo, kad traktorius yra vogtas. Kaltinamasis šia žemės ūkio technika naudojosi iki 2017-ųjų gegužės mėnesio, kuomet policijos pareigūnai kratos metu ją surado ir paėmė.

Prokuratūra sako, kad tyrimo metu surinkti duomenys leido įtarti, kad tokia praktika minėtam asmeniui visai ne naujiena.

Manoma, kad veikdami 6 asmenų organizuotoje grupuotėje jos nariai, įskaitant ir D. R, ne kartą organizavo vogtos technikos gabenimą ir pardavinėjimą Lietuvoje.

Grupuotės nariams teikiant netikrą informaciją apie technikos įsigijimą, būdavo gaunami registracijos liudijimai. Grupuotės nariai, pasiskirstę vaidmenimis, buvo atsakingi už skirtingas nusikalstamas veikas: vieni organizuodavo technikos gabenimą į Lietuvą, kiti ieškodavo čia klientų, klastodavo dokumentus įregistravimui.

Šis tyrimas buvo pradėtas pagal kriminalinės žvalgybos informaciją.


Šiame straipsnyje: žemės ūkio technikavagys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių