Teisme tęsiasi išsisukinėjimų šou

Kauno apygardos teisme toliau nagrinėjama 2014 m. sausį įvykusios tragiškos avarijos byla, per kurią žuvo jaunas vyras. Kaltinamųjų suole atsidūręs Arūnas Stiklioraitis toliau bando įtikinti, kad automobilį žudiką vairavo ne jis.

Laikosi seno scenarijaus

"Čia viskas nupirkta", – replikavo A.Stiklioraitį atvykę palaikyti draugužiai. Jie netapo 2014 m. sausio 30 d. įvykusios tragedijos liudytojais, kai dideliu greičiu lekiantis "Mercedes-Benz" rėžėsi į kairį posūkį iš Karaliaus Mindaugo prospekto ties M.K.Čiurlionio tiltu dariusį automobilį "Opel Astra".

"Opel Astra" keleivis Eimantas Motiejaitis žuvo vietoje, automobilį vairavusi Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista. Ši byla nagrinėjama antrą kartą, nes pasikeitė kaltinamasis. Teisiamųjų suole atsidūręs 29 metų A.Stiklioraitis jau kaltinamas ne eismo įvykio sukėlimu, per kurį žuvo žmogus. Jam pareikšti kaltinimai tyčine žmogžudyste ir tyčiniu sunkiu sveikatos sužalojimu.

A.Stiklioraičio kaltę mėginęs prisiimti Darius Vilūnas Kauno apygardos teisme nagrinėjamoje byloje turi liudytojo statusą. Situacija teisme atrodo tragikomiška. A.Stiklioraitis ir toliau aiškina sėdėjęs keleivio vietoje, kai "Mercedes-Benz" rėžėsi į kitą mašiną, o vairavo esą D.Vilūnas.

Išvyko į užsienį

Teismo šaukimai atvykti liudyti D.Vilūno nepasiekia. Jo situaciją galima būtų apibūdinti – gaudyk vėją laukuose. Kai šios avarijos byla buvo sugrąžinta prokuratūrai ir surinkta pakankamai įrodymų, kad būtų galima pareikšti įtarimus A.Stiklioraičiui, D.Vilūno atžvilgiu byla buvo nutraukta, o anksčiau buvę apribojimai neišvykti, dokumentų paėmimas – panaikinti.

Teismo nutartys atvesdinti D.Vilūną sunkiai įgyvendinamos. Pagal galiojančius Lietuvos įstatymus, policija, suradusi, kur gyvena šaukiamasis, nesant teisės jį suimti, gali jo tik gražiai paprašyti atvykti.

D.Vilūnas pasielgė dar paprasčiau – išvyko į užsienį. Jo mama patvirtino, kad sūnus užsienyje, telefonu D.Vilūnas neatsiliepia, o A.Stiklioraitis ramiai sau dangstosi nuo fotografų objektyvų.

Trumpa atmintis

Dar vienas svarbus liudytojas šioje byloje už nusikalstamas veikas sulaikytas Švedijoje. Teletiltas į Švediją iš Kauno apygardos teismo ir byloje liudijantis A.Stiklioraičio bičiulis Gediminas Juškevičius gieda jau girdėtą giesmelę.

Tiesa, G.Juškevičius sunkiai prisiminė 2014 m. tragiškus įvykius, bet klastingojo scenarijaus, kad vairavo D.Vilūnas, o A.Stiklioraitis tik sėdėjo šaliai – nepamiršo. A.Stiklioraičio bičiulį galima suprasti – ką čia prisiminsi visas draugo nuodėmes. A.Stiklioraitis už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus baustas 31-ą kartą, dusyk buvo nutvertas prie vairo girtas.

Neatrodo, kad A.Stiklioraitis būtų mėginęs keisti savo vairavimo ypatumus. Iš jo ne kartą už šiurkščius KET pažeidimus buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas, tačiau jis keliuose toliau sėjo nelaimes.

Švedijoje suimtas A.Stiklioraičio bičiulis tragiškų įvykių vakarą važiavo paskui dideliu greičiu skriejusį "Mercedes-Benz". G.Juškevičius beveik visą apklausos laiką akcentavo, kad beveik nieko neatsimena, nes automobilį, kuriuo važiavo, vairavo draugė.

Abejoja originalumu

Nukentėjusioji pusė paprašė prijungti kai kuriuos dokumentus prie bylos. Kauno apygardos teismas nustebo, kad bylos nagrinėjimo Kauno apylinkės teisme periodu anksčiau byloje buvę dokumentai dingo, tačiau be vargo prijungė juos iš naujo.

Teisme dar kartą peržiūrėta "Lietuvos geležinkelių" pateikta vaizdo medžiaga, kurioje matyti dideliu greičiu lekiantis juodas automobilis. Šiai medžiagai įvertinti kitam posėdžiui pakviestas ekspertas, nes A.Stiklioraitis suabejojo šios medžiagos originalumu.

Peržiūrėti ir dviejų liudytojų atpažinimai. Juose be didelių klaidžiojimų iš keturių vyrų liudytojai atrenka būtent A.Stiklioraitį buvus prie "Mercedes-Benz" vairo. Liudytojai mena ir A.Stiklioraičio prašymus nesakyti, kad būtent jis vairavo automobilį.

Kad "Mercedes-Benz" automobiliu važiavo vienas asmuo, o ne du, kaip teigia A.Stiklioraitis, galima daryti išvadą ir po automobilio ekspertizės. Po smūgio į "Opel-Astra" neišsiskleidė oro pagalvė "Mercedes-Benz". Tyrusieji neabejoja, jei šiame automobilyje būtų buvęs keleivis, tai oro pagalvė būtų išsiskleidusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

giedrius

giedrius portretas
Vieni gėrė gudobelių ekstraktą,kiti dantis skalavo,dar kiti aplamai pro šalį ėjo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių