Teismas: ukrainietis, Lietuvoje nušovęs savo kraštietį, nuteistas pagrįstai

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija išnagrinėjo ukrainiečio Ruslano Sadovskio apeliacinį skundą, kuriuo skundžiamas Kauno apygardos teismo nuosprendis dėl jam paskirtos 14 metų laisvės atėmimo bausmės nužudžius kitą ukrainietį, jo darbdavį.

Su juo nuteistasis kartu keliavo iš Suomijos per Lenkiją ir Lietuvą verslo reikalais. Ukrainietis savo kaltę neigė ir prašė jį išteisinti.

Lietuvos apeliacinis teismas R. Sadovskio skundą atmetė. Teisėjų kolegijos pirmininkas Linas Šiukšta, skelbdamas priimtą nutartį, pabrėžė, kad šioje byloje labai profesionaliai, operatyviai ir kvalifikuotai buvo atliktas ikiteisminis tyrimas.

„Įrodymų visuma patvirtina, kad įvykio vietoje buvo ne tik nukentėjusysis, bet ir jo vairuotojas R. Sadovskis. Tuo metu, kai liudytojas girdėjo šūvį, R. Sadovskio vairuojama transporto priemonė įsuko į vienintelę tame kelyje esančią gatvę, po beveik 7 minučių ji vaizdo kamerų įraše vėl matoma kaip tęsianti kelionę pagrindiniu keliu. Būtent minėtoje gatvėje ir buvo rastas nuteistojo bendrakeleivio lavonas su šautine žaizda galvoje, – teigia teisėjai. – Be to, nėra abejonių, kad R. Sadovskis nusikalstamas veikas padarė  tyčia: buvo šauta iš itin arti arba įrėmus ginklą nukentėjusiajam į galvą – gyvybiškai svarbią kūno dalį. Nors nuteistasis nurodo, kad jokių motyvų nužudyti O. K. neturėjo, jų santykiai buvo geri, tačiau būtent tai pirmosios instancijos teismui leido daryti pagrįstą išvadą, kad O. K. buvo nužudytas siekiant pagrobti jo turimą turtą, nes nuteistasis žinojo jo vertę.“

R. Sadovskis nuteistas už tai, kad 2016 m. pavasarį kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai nušovė O. K. ir pagrobė šiam priklausančių daiktų už daugiau kaip 17,5 tūkst. eurų. Be to, jis nuteistas ir už tai, kad neteisėtai, neturėdamas leidimo, prie savęs laikė ir automobiliu gabeno šaunamąjį ginklą.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegijos nuomone, apygardos teismas pagrįstai iš R. Sadovskio priteisė daugiau kaip 28 tūkst. eurų turtinei žalai ir po 25 tūkst. eurų neturtinei žalai dviem nukentėjusiosioms atlyginti.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuviui

Lietuviui portretas
Perkama nebent dėl vieno- per galvą vožti.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Jeigu žmonės tikėtų Dievu, tai tokių nusikaltimų nedarytų. Biblija-labiausiai perkama knyga pasaulyje, skaitykime ją.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių