Teismas nusprendė konfiskuoti kauniečio automobilį

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė iš dalies tenkinti prokurorų skundą ir konfiskuoti automobilį iš kauniečio Artūro Kuršentaičio, kuris buvo vienas pirmųjų vairuotojų, turėjusių baudžiamąja tvarka atsakyti už vairavimą neblaiviam.

„Nuosprendis pakeistas: konfiskuotas priklausantis turtas – automobilis“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Gintarė Veželytė.

Kauno apylinkės teismas šių metų sausio 12 dieną nusprendė atleisti vaikiną nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir taikyti jam baudžiamojo poveikio priemonę – dvejiems metams atimti teisę vairuoti.

Prokuroras konfiskuoti automobilį prašė jau pirmosios instancijos teismo, tačiau teisėjas tada nusprendė, kad tai neadekvati priemonė. Kaip po sprendimo komentavo teisėjas, tuo metu dar nebuvo iki galo susiformavusi praktika, ar tokiose bylose turėtų būti konfiskuojamas automobilis.

Prokuratūros skunde apygardos teismo taip pat buvo prašoma panaikinti sprendimą atleisti A.Kuršentaitį nuo bausmės ir skirti jam baudą, tačiau šią nuosprendžio dalį apeliacinės instancijos teismas paliko nepakeistą.

Bylos duomenimis, A.Kuršentaitis sausio 1 dieną apie 6.50 val. Kaune, važiuodamas Žemaičių plentu nuo Baltų prospekto link Baltijos gatvės, automobiliu „Volkswagen Passat“ nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir kliudė apšvietimo stulpą.

Vyro kraujyje rasta 1,97 promilės alkoholio.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam Administracinių teisės pažeidimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų perkelti į Baudžiamąjį kodeksą ir už juos taikoma baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio girtumu. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zuikis

zuikis portretas
na tik nesistebėkite,kad teisėjas neatėmė automobilio juk ir jis žmogus gali patekti į tokią padėtį tai ir iš jo būtų atimtas automobilis prisiminkite senų žmonių patarlę,kad didžiausia neteisybė teisme

K

K portretas
Lietuvoj yra teisingi teismai?

L

L portretas
Teisingai,turetu apasoliuciai visems, sedus uz vairo isgerusems konfiskuoti automobilius ir dar didint baudas.Sedai girtas uz vairo,reiskia susiruosiai kazka zudyti,Kiek, per tokius balvonus nekaltu zuvo zmoniu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių