Teismas: dviejų moterų nužudymu kaltinamas K. Neoras negali būti paleistas į laisvę

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį paliko galioti suėmimą dviem nužudymais kaltinamam kauniečiui Karoliui Neorui.

23 metų buvęs teisės studentas kaltinamas dviejų pagyvenusių moterų – ilgametės Kauno prekybos organizacijų valdybos vadovės 86 metų Valerijos Urmonienės ir policijos pareigūno motinos 62 metų Nijolės Vaškevičienės – nužudymu. Aukų kūnai nerasti iki šiol.

K.Neoro byla šiuo metu nagrinėjama Kauno apygardos teisme. Lapkričio 9 dieną teismas 23 metų kaltinamojo suėmimą pratęsė dar trims mėnesiams.

Į Apeliacinio teismo posėdį neatvyko nei kaltinamojo advokatas Ričardas Girdziušas, nei pats K.Neoras. Pastarasis nepageidavo dalyvauti.

Gynėjas savo skunde rašė, kad jo klientas laikomas suimtas jau nemažą laiko tarpą – nuo praėjusių metų vasario. Advokatas mano kad teismo nutartis dėl suėmimo pratęsimo gali būti panaikinta, nes ji yra abstrakti. Teismas suėmimą pratęsė manydamas, kad sunkiais nusikaltimais įtariamas jaunuolis gali bėgti ir slėptis nuo teisingumo.

R.Girdziušas sako, kad jo klientas laisvėje siekė teisininko diplomo, o studijų pertrauką padarė dėl sveikatos būklės.

Gynėjas mano, kad jo klientas galėtų būti paleistas į laisvę paskyrus vieną ar kelias kitas kardomąsias priemones.

Generalinės prokuratūros prokuroras Regimantas Žukauskas sakė, kad bylą nagrinėjantis Kauno apygardos teismas suėmimą pratęsė pagrįstai, nes tam yra pagrindai.

„Yra pakankamai duomenų leidžiančių teigti, kad įvykdė jam inkriminuotus nusikaltimus. Dviejų tyčinių nužudymu kaltinamajam gresia vienintelė bausmė laisvės atėmimas. Gyveno su viena savo senele, ši negalės užtikrinti, kad jis nedarytų daugiau nusikaltimų“,– sakė prokuroras.

Bylos duomenimis, įtariama, kad pernai sausio 23 dieną K.Neoras N.Vaškevičienę nužudė jos bute ir pagrobė moters asmens tapatybės kortelę, elektroninę banko mokėjimo kortelę. Paskui tapatybės kortelę sugadino ir išmetė į šiukšlių konteinerį. Banko kortele jis taip pat atsikratė.

Vėliau sausio 26 dieną buvo nužudyta V.Urmonienė. Iš jos buvo pagrobti įvairūs asmens, nuosavybės dokumentai. Jie vėliau pateko į šiukšlių konteinerį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog portretas
Nuzudes net du zmones,jam reikia iki gyvos galvos sita.....zmogzudi. Mokesi teiseje,ir apgalvojes,suplanaves viska isanksto....juk yra irodymas kai su taxi atvaziaves su kastyliais imete i siuksliu deze..banko korteles..ir aplamai jo darbas.Teisesauga..nesityciokites ir gyvybiu

Kikis

Kikis portretas
I kokia dar laisve? Iki gyvos galvos degrada!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių