Advokatai siekia nutraukti medikų ir D. Gineikaitės bylą

Advokatai siekia nutraukti Kauno apylinkės teisme nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje piktnaudžiavimu siekiant nuslėpti buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės girtumą kaltinama ji pati bei keturi Kauno klinikinės ligoninės vadovai ir medikai.

Nors ketvirtadienį vykusiame posėdyje planuota apklausti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnus bei du kaltinamuosius, to padaryti nepavyko, teismui nagrinėjant gynėjų pateiktus prašymus.

Visų kaltinamųjų gynėjai įsitikinę, jog byla turi būti nutraukta: kadangi dėl tų pačių aplinkybių šiems asmenims jau buvo iškelta administracinė byla dėl melagingų parodymų davimo, jie teigia, jog asmenys negali būti antrą kartą persekiojami dėl tų pačių nusižengimų.

Prokuratūra teigia, jog baudžiamoji byla iškelta dėl platesnio pobūdžio nusikalstamų veikų ir todėl dvigubo nebaudimo principas nepažeidžiamas.

Sprendimą dėl šio prašymo teismas skelbs kitame posėdyje, kuris numatytas lapkričio 21 dieną. Šiame posėdyje taip pat planuojama apklausti kelis kaltinamuosius.

D.Gineikaitė kaltinama piktnaudžiavusi tarnybine padėtimi, kai 2015 metų pabaigoje neblaivi vairuodama automobilį susidūrė su kitu automobiliu ir savo patarėjui nurodė padėti nuslėpti jos girtumą ir taip išvengti už tai gręsiančios atsakomybės.

Kaltinimo akte taip pat nurodyta, jog ji sukurstė piktnaudžiauti Kauno klinikinės ligoninės direktorių Gediminą Abecūną, jo pavaduotoją Kastytį Grigonį, o jiems piktnaudžiauti padėjo vieno iš ligoninės skyrių laikinai einantis pareigas vedėjas Artūras Šulnius ir slaugytoja Salomėja Skersienė. D. Gediminas Abeciūnas trečiadienį buvo atšauktas iš ligoninės direktoriaus pareigų.

Šie kaltinamieji anksčiau buvo patraukti atsakomybėn administracine tvarka dėl melagingų parodymų davimo, A. Šulnius ir S. Skersienė pripažinti kaltais antrą kartą paėmę D. Gineikaitės kraujo mėginį, kitiems asmenims administracinės bylos tuomet nutrauktos.

Pernai vasarį Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad D. Gineikaitė eismo įvykį 2015 metų gruodį Kaune padarė būdama neblaivi. Jai paskirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir pusketvirtų metų atimta teisė vairuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha - juokas pro ašaras

cha - juokas pro ašaras portretas
Reikėtų pasodinti tuos "gynėjus" - žinotų "už ką dirba"

LT

LT portretas
Aisku ,kad nutraukti ..ka ji padare ...ogi nieko nei pervaziavo koki pensininka ...nei narkotikus pardavinejo ...ji skaidri kap kristolas...!!!

Vytautas

Vytautas portretas
Lietuva!!!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių