Teisingumo ministras apie antstolės mirtį: aplinkybes būtina kruopščiai ištirti

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius pareiškę užuojautą mirusios antstolės Ramunės Mikliušienės artimiesiems ir visai antstolių bendruomenei.

„Sunkią netekties valandą užjaučiu antstolės Ramunės Mikliušienės artimuosius, jos bendradarbius ir visą antstolių bendruomenę. Tikiu, kad ikiteisminio tyrimo institucijos atliks išsamų tyrimą dėl jos mirties aplinkybių,“ – sako teisingumo ministras E. Jankevičius.

Ministro teigimu, vis dar pasitaiko atvejų, kai antstoliams, vykdantiems savo pareigas, grasinama susidoroti, nukenčia jų turtas, jie yra įžeidinėjami.

„Aiškinantis antstolės R. Mikliušienės mirties aplinkybes būtina labai kruopščiai ištirti jos dingimo ir mirties aplinkybes,“ – sako E. Jankevičius.

Portalas primena, kad Jonavoje bei Kėdainiuose antstolių kontoras turėjusi R.Mikliušienė, su kuria artimiesiems nepavyko susisiekti nuo gruodžio 10-osios, trečiadienį po pietų buvo aptikta netoli savo namų L.Ivinskio gatvėje – patikslintais duomenimis, beveik pačioje aukštoko skardžio papėdėje, tarp jame augančių medžių.

Pagaliau nutirpus sniegui, jos palaikus rado policijos kinologas su tarnybiniu šunimi.

Tikiu, kad ikiteisminio tyrimo institucijos atliks išsamų tyrimą dėl jos mirties aplinkybių.

Po antstolės dingimo šiose apylinkėse buvo užfiksuotas ir paskutinis jos mobiliojo telefono signalas. Dėl šios priežasties Kauno policija ir buvo linkusi ieškoti R.Mikliušienės netoli jos namų. Tačiau tam trukdė netrukus iškritęs gausus sniegas. Dingusiosios palaikai rasti tik jam nutirpus.

Anot teisėsaugininkų, rasti ir R.Mikliušienės, išeinant iš namų, pasiimti asmeniniai daiktai. Kaip jau rašyta, – tik mobilusis telefonas ir raktai.

Apžiūrėjus įvykio vietą, konstatuota, kad greičiausiai įvyko nelaimingas atsitikimas. 51-erių R.Mikliušienė nukrito nuo skardžio arba sutrikus sveikatai, arba paslydusi. Ir, kaip manoma, galėjo trumpam prarasti sąmonę. O po to – ir mirtinai sušalti. Anot vietinių gyventojų, R.Mikliušienės radimo vieta mažai lankoma.

Jokių į akis krentančių išorinio smurto žymių, aptikus R.Mikliušienės kūną, jį įvykio vietoje apžiūrėjęs ekspertas nerado.

Ketvirtadienį po pietų atlikus skrodimą, teismo medicinos ekspertai teisėsaugininkų versiją dėl galimo sušalimo patvirtino, konstatuodami, kad ant velionės kūno aptikti tik paviršiniai nubrozdinimai, būdingi kritimui. Tačiau dar bus skirti papildomi tyrimai.

Apie R.Mikliušienės dingimą pranešė jos sūnus. Tačiau, kaip aiškėja, ne tą pačią dieną, kai ji dingo, o kitą. R.Mikliušienė gyveno su sūnumi tame pačiame name. Tačiau turėjo atskirus įėjimus, dėl ko sūnus jos pasigedo ne iš karto. O galimai tik tada, kai pamatė pirmadienį prie namų stovintį mamos automobilį, kuriuo ji turėjo būti išvažiavusi į darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Premjeras nurodo koks turi būti kaltinimas , jo pavaldinys nurodo koks turi būti tyrimas , nieko nepadarysi , vyriausybėje dirba SPECIALISTAI .

Švogeris

Švogeris portretas
Kaip šaunu! Nuo šiol visus panašius įvykius,,tirs labai kruopščiai".Bravo ,ministre!

Tia

Tia portretas
Tai šitos mirties aplinkybes tirs, ieškos ir ras. Įdomu, o to vaikinuko, kur sniegą kasė ir dingo, mirties aplinkybes irgi taip kruopščiai nagrinės? Ar bus tik faktas, kad pats kaltas ir byla baigta?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių