Šviniaus ir E. Daktaro akistata atidėta iki rudens

Enrikas Daktaras ketvirtadienį vėl nepasirodė Kauno apylinkės teisme. Šį kartą E.Daktaro advokatas pateikė teismui pažymą, kad jo atstovaujamasis išvakarėse susirgo.

Enrikas Daktaras ketvirtadienį vėl nepasirodė Kauno apylinkės teisme. Šį kartą E. Daktaro advokatas pateikė teismui pažymą, kad jo atstovaujamasis išvakarėse susirgo.

Naujas galvosūkis

„Įskaitau kažkokį uždegimą...“ - pareiškė bylą nagrinėjantis teisėjas Virginijus Kalkauskas, pripažinęs, kad šis, sunkiai pajudėjęs, tačiau galų gale prasidėjęs teismo procesas vėl pateko į sudėtingą situaciją.

Kaip jau rašyta, E.Daktaras buvo pateikęs teismui prašymą nagrinėti bylą jam nedalyvaujant. Tačiau teismas jį atmetė. To paties iki galvos galvos nuteisto Henriko Daktaro sūnus prašė ir pagaliau davęs teisme parodymus, kai pareiškė, kad neturi Arūnui Pukeliui, pravarde Švinius, jokių pretenzijų, nes nėra įsitikinęs, jog šis dalyvavo jo pagrobime.

Tačiau ir vėl buvo nuspręsta, kad E.Daktaro dalyvavimas tolesniuose posėdžiuose yra būtinas, nes gali prireikti akistatos tarp jo ir Šviniaus – jog būtų galima panaikinti prieštaravimus tarp judviejų parodymų.

Liudytojos liko neapklaustos

Tokia pati nutartis – kad E.Daktaro dalyvavimas tolesniame bylos nagrinėjime yra būtinas, priimta ir ketvirtadienį, vėl skelbiant šioje byloje pertrauką. Dabar jau – iki rugsėjo vidurio, nes teismas išeina atostogų.

Šį kartą tokią nutartį nulėmė A.Pukelio, kaltinamo neteisėtu E.Daktaro laisvės atėmimu, panaudojant smurtą, bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl chuliganiškų paskatų, advokato Nerijaus Strazdo teiginys, kad jis dar turi nukentėjusiajam porą labai svarbių klausimų, kurie atsirado po šio parodymų teisme.

Tačiau kitas šio advokato prašymas – apklausti ketvirtadienį bent A.Pukelio žmoną, kuri, kaip jau rašyta, negalėjo dalyvauti praėjusiame posėdyje, netikėtai susirgus dukrai, bei žmonos draugę, specialiai atvykusią duoti parodymų iš užsienio, buvo atmestas.

Kratėsi draugo statuso

Prieš porą savaičių 47-erių sulaukęs A.Pukelis, kurio biografijoje – jau penki teistumai, paklaustas po neįvykusio posėdžio, kaip vertina jo poelgį pasmerkusio H.Daktaro interviu, naudojosi proga taip pat viešai atsikirsti Henytei.

„ Man sunku komentuoti žmogaus, kurį skaudžiai nubaudė gyvenimas ir yra tokioje vietoje, pasisakymus. Jo draugu aš niekada nebuvau. Buvome tik pažįstami. Jeigu būtume buvę draugai, jo sūnus su mano šeima nebūtų taip pasielgęs. Todėl ir pats H. Daktaras turėtų pripažinti padaręs spragų  auklėjant savo sūnų“, – portalui kaunodiena.lt teigė iš garsių šalies nusikaltėlių į verslininkus persikvalifikavęs ir prabangoje šiandien besimaudantis A.Pukelis.

Tėvas atsiprašė, sūnus – ne

Pašnekovas teigė nematantis reikalo komentuoti tokių H. Daktaro frazių, kaip „Švinius – kentės“, nes jų autorius esą neturi jokių galimybių tai realizuoti.

A.Pukelis paneigė gavęs kokių nors laiškų iš Lukiškėse kalinčio H. Daktaro, apie kuriuos buvo viešai užsiminta. Tačiau patvirtino sulaukęs Henytės atsiprašymo, kurį jis perdavė per kitus žmones.

Anot A.Pukelio, H.Daktaro sūnus Enrikas iki šiol jo neatsiprašė. Kaip jau rašyta, pernai lapkritį po akistatos su Šviniumi bei jo draugais, kuri pasibaigė kelione automobilio bagažinėje bei egzekucija, surengta kažkur užmiestyje, E.Daktarui konstatuotas delnikaulio lūžis, nuskelti keturi viršutiniai dantys, praskelta kakta, kraujosrūvos paakiuose bei ausyse ir kojų traumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių