Sužvėrėjusio krepšinio veterano metimas buvo netaiklus

Kauno teisėsaugininkai susidūrė su akyse agresyvėjančiu Gintaro Einikio antrininku – 204 cm ūgio buvusios kitos istorinės šalies krepšinio komandos Vilniaus "Statyba" centro puolėju Alvydu Kačinskiu.

Neseniai šio 54-erių krepšinio veterano biografijoje atsirado teistumas už grasinimą nužudyti sutuoktinę.

Kartą jau išsisuko

Kauno policijos patruliai į Laisvės alėjoje, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kaimynystėje, esantį daugiabutį, kuriame gyvena A.Kačinskis, kviesti jau ne kartą. Visais atvejais – dėl jo smurto prieš trylika metų vyresnę sutuoktinę.

Po vieno tokio išpuolio pastaroji net buvo greitosios pagalbos medikų išvežta į ligoninę, nes dvigubai stambesnis neblaivus sutuoktinis smogė į krūtinę ir tampė už plaukų. Tada A.Kačinskiui buvo nustatytas sunkus, 2,54 promilės, girtumas. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo, už kurį grėsė laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kaip ne kartą jau yra buvę, Vilniaus "Statyboje" jos klestėjimo laikais, o savo karjeros viršūnėje ir Europos taurės turnyre žaidęs A.Kačinskis nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas, susitaikius su nukentėjusiąja.

Per plauką nuo tragedijos

Šeiminė idilė truko vos daugiau kaip metus. Priešingu atveju A.Kačinskis būtų turėjęs atsakyti ne tik už naują, bet ir už seną išpuolį.

Naujojo išpuolio sutuoktinė jam jau neatleido, dėl to pastaraisiais metais jau tik Kauno krepšinio mėgėjų bei Lietuvos krepšinio veteranų lygose rungtyniavusio A.Kačinskio biografijoje atsirado teistumas už grasinimą nužudyti. Taip teisiškai įvertintas jo siautėjimas namuose pernai, vieną vėlyvą gruodžio vakarą.

Anot vos sveiką kailį išnešusios A.Kačinskio sutuoktinės, jau savaitę girtavęs jos vyras buvo neblaivus ir tą vakarą. Atskubėjusiems policijos patruliams ji pasakojo ir tai, kad išgėręs sutuoktinis pradėjo garsiai leisti muziką, transliuodamas šią ir per atidarytus langus. O pradėjus šį raminti, ėmė daryti agresyvus ir grasino ją užmušti. Netrukus į bandančią nuo jo pabėgti sutuoktinę buvo paleistas masyvus porcelianinis puodelis. Laimei, sužvėrėjusio krepšinio veterano metimas buvo netaiklus – puodelis pataikė į sieną, aukai vos spėjus išsisukti nuo smūgio.

Antras kartas nemelavo

Naktį A.Kačinskis jau praleido jo namų kaimynystėje esančioje policijos areštinėje, kurioje, beje, pastaraisiais metais už panašius dalykus jau nakvojo ne vieną kartą. Šį kartą jam buvo nustatytas 1,50 promilės girtumas.

Išsiblaivęs A.Kačinskis pripažino pareikštą įtarimą dėl grasinimo nužudyti ir bandė švelninti situaciją – esą ne viską pamena, išankstinių ketinimų nužudyti neturėjo. Teigė, kad labai gailisi dėl savo poelgio, kurį nulėmė ne tik alkoholis, bet ir nesuvaldytas pyktis.

Šį kartą sutuoktinė A.Kačinskiui neatleido, nors nepareiškė jam jokio ieškinio ir sutiko, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas būtų baigtas baudžiamuoju įsakymu, t.y. prokurorės pareiškimas nubausti niekaip nepasimokantį smurtautoją pinigine bauda būtų nagrinėjamas teisme, šiam nedalyvaujant.

Atsipirko bauda

Ne per seniausiai Kauno apylinkės teismo teisėjas Bronislovas Liatukas konstatavo, kad ištirti ir įvertinti įrodymai neabejotinai patvirtina, jog A.Kačinskis grasino nužudyti sutuoktinę, esant pakankamam pagrindui manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas.

Kadangi teisiamasis pripažino savo kaltę, prokurorės siūlyta beveik 339 eurų bauda jam sumažinta trečdaliu. O iš likusių beveik 226 eurų išskaičiuotas ir piniginis ekvivalentas už dvi dienas, praleistas areštinėje. Daugiau kaip 75 eurų baudos dalį A.Kačinskis privalo sumokėti per du mėnesius. Toliau nedarant išvadų, kitą kartą Temidė jau bus griežtesnė, net ir vėl atgailaujant.


Šiame straipsnyje: Alvydas Kačinskissmurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

saulė

saulė portretas
Kiek vaikžudžių buvo, visi pradėjo nuo treniruotės daužydami žmones. Lauksime finalo, jei moterėlė dar su juo gyvens.

Pritariu antram

Pritariu antram portretas
Žodžiu "sužvėrėjęs" kažkodėl apibūdinami žmogėnai, besielgiantys taip, kaip nesielgia jokie žvėrys, išskyrus kai kurias beždžiones. Gal reikėtų sakyti "sužmogėjęs"? Ar bent "supavianėjęs"?

Prašyčiau neįžeidinėti žvėrių

Prašyčiau neįžeidinėti žvėrių portretas
nes žvėrys savo pateles gina. Ypač vilkai. Jie, kaip ir gulbės, renkasi tą patį partnerį visam gyvenimui ir jį myli.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių