Sulaikyti pareigūnais apsimetinėję turto prievartautojai

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė trečiąjį vyrą, įtariamą prisidėjus prie didelės vertės turto prievartavimo.

Rugpjūčio 28 dieną pareigūnai sulaukė pranešimo, jog Kaune, prie IX forto muziejaus, trys nenustatyti asmenys, prisistatę Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnais, grasindami sulaikymu baudžiamojoje byloje, neturėdami teisinio pagrindo, reikalavo iš 27-erių metų vyro pinigų – 20 tūkst. eurų. Jaunas vyras tariamiems pareigūnams atidavė turėtus 4600 eurų.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto prievartavimo.

Atsižvelgiant į pirminę, vyro pateiktą informaciją, buvo įtarta, kad nusikalstamą veiką galėjo įvykdyti policijos pareigūnai, todėl ikiteisminį tyrimą buvo pavesta atlikti Kauno apskrities vyriausiojo policijos Imuniteto skyriaus pareigūnams. Tą pačią dieną atlikus eilę neatidėliotinų procesinių veiksmų, Imuniteto skyriaus pareigūnai nustatė įtariamuosius ir jų buvimo vietą.

Rugpjūčio 29 dienos ankstyvą rytą Vilniaus mieste, Grigiškėse, buvo sulaikytas 40-metis vyras, įtariamas prisidėjęs prie šios nusikalstamos veikos padarymo. Šis asmuo jau yra penkis kartus anksčiau teistas už įvairias nusikalstamas veikas: plėšimai, disponavimas narkotinėmis medžiagomis, kontrabanda.

Sulaikytasis šių metų gegužės mėnesį buvo paleistas lygtinai iš įkalinimo įstaigos. Atlikus kratas to paties vyro gyvenamoje vietoje rasta narkotinių medžiagų ir dalis galbūt nusikaltimo metu paimtų pinigų. Įtariamajam buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Tęsiant asmenų, įvykdžiusių šį nusikaltimą paiešką, spalio mėnesio pradžioje Vilniaus mieste buvo sulaikytas kitas vyras. 38-erių metų įtariamasis anksčiau teistas penkis kartus. Šis vyras, atlikęs bausmę, balandį paleistas iš įkalinimo įstaigos į laisvę. Įtariamajam taip pat skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Praėjusią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai Vilniaus mieste sulaikė ir trečiąjį įtariamąjį. 44-erių metų vyras anksčiau ne kartą teistą už įvairias nusikalstamas veikas.

Kauno apskrities policija skelbia, kad ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog nusikaltimą įvykdę asmenys nėra ir niekada nebuvo policijos pareigūnais. Policijos pareigūno statusas buvo neteisėtai pasisavintas siekiant asmeninės naudos, vykdant nusikalstamą veiką. Vyrams už tai gresia laisvės atėmimas iki dešimtiems metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių