Sukčių taikiniu tapusi A. Ručienė prašo jos negelbėti

Trečiadienio rytą po Lietuvą pasklido iš Kauno advokatės Aušros Ručienės elektroninio pašto išsiųstas pagalbos šauksmas padėti jai grįžti į gimtinę iš Filipinų, kuriuose ji esą tapo ginkluoto užpuoliko auka. Paaiškėjo, kad tai - sukčių pinklės.

Užkibo net STT?

Šio pagalbos šauksmo sulaukė ne tik A.Ručienės klientai, bet ir įvairių institucijų pareigūnai. Tarp jų – ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, kuri persiuntė iš advokatės gautą SOS žinutę Užsienio reikalų ministerijai – kad ši padėtų patekusiajai į nelaimę.

Apie šeštą valandą ryto A.Ručienės pagalbos šauksmo sulaukė ir „Kauno dienos“ redakcija. Jis atėjo į administratorės elektroninį paštą.

„Esu Maniloje - siaubingoje situacijoje, – rašė advokatė. – Praėjusią naktį, grįžtant į viešbutį, mane apiplėšė. Pavogė piniginę ir kitus vertingus daiktus, palikdami tik pasą ir mano pačios gyvybę. Mano lagaminas saugomas viešbučio administracijoje – kol apmokėsiu sąskaitą. Susisiekiau su savo banku, bet gavau atsakymą, kad mano sąskaita Filipinuose pasinaudoti negalima.“

Sukčiai moka ir lietuviškai

Šis nelabai taisyklinga anglų kalba parašytas laiškas baigiasi prašymu paskolinti pinigų.

„Atsilyginsiu iš karto, kai grįšiu. Vertinsiu bet kokią pagalbą. Praneškite, jeigu galite padėti,“ – prašė jo autorė. Laiškas buvo atsiųstas iš darbinio A.Ručienės pašto adreso – aruciene@yahoo.com, kuris šiandien nebeveikia. Tačiau nurodytas dar vienas atgalinis adresas – aruciene@outlook.com. Tiems, kas norės padėti.

Susisiekus su A.Ručiene mobiliuoju telefonu, paaiškėjo, kad ji – tikrai ne Kaune. „Esu Vilniuje – rengiuosi byloms, – teigė A.Ručienė, sunkiai slėpdama jaudulį, iš ko galima buvo suprasti, kad ji jau žino apie jai atsitikusią „nelaimę“.

Advokatė pasakojo jau apie porą valandų atsiliepinėjanti telefonu – klientams bei įvairių institucijų darbuotojams. „Pradėjo skambinti vos po aštuonių – jau sulaukiau apie 100 skambučių, – teigė A.Ručienė. – Visi klausė, kaip padėti – kur pervesti pinigus.“ Anot advokatės, Užsienio reikalų ministerijos atstovė paskambino jau parašiusi laišką nurodytu atgaliniu adresu – lietuviškai. Į jos klausimą, kaip padėti, taip pat lietuviškai atrašyta, kad reikia pervesti 2,5 tūks. eurų.

Kreipėsi į policiją

„Bijau, kad kas nors nepaskubėtų… Kita vertus, sužinojau, kiek turiu draugų, kurie bandytų padėti. Nors tokio laiško niekada gyvenime nerašyčiau. Didžiausia tragedija, kad negaliu niekam pranešti, jog man nieko neatsitiko, nors ir pakeitėme mano darbinio elektroninio pašto slaptažodį. Tai mano vienintelis paštas, iš kurio siunčiau pranešimus į įvairias institucijas, todėl jų atstovai ir gavo šį absurdišką pranešimą. Turbūt net pats STT vadovas. Skambino ir Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai...“, – pasakojo A.Ručienė, Seimo nario Rimo Antano Ručio sutuoktinė.

Advokatė teigė jau kreipųsis ir į Kauno policiją, ir į Lietuvos kriminalinės policijos biurą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, jog, pasinaudojant jos vardu, bandoma sukčiauti stambiu mastu. 

„Iš pradžių juokiausi, bet jau darosi nebejuokinga. Jeigu visi, kurie skambino, imtų siųsti pinigus, susidarytų nemaža suma“, – reziumavo A.Ručienė, neatmesdama, kad įsilaužusieji į jos elektroninį paštą galėjo žinoti, jog ji šiandien dalyvaus teismuose Vilniuje, todėl į savo kontorą Kaune neužsuks. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Butniorius

Butniorius portretas
mano el. paštu naudojasi žmogus su IP vilnius 62.212.207.96 (Omnitel) bei Belgija 77.73.178.47 nors niekada nesinaudojau tokio tiekėjo paslaugomis nei lankiausi šitose vietose...Gal čia tas pats banditas......pradžia Mažeikiai

MATOMAI

MATOMAI portretas
Moterytė pritrūko dėmesio, tai sugalvojo pasiviešinti. Nes pas pačius Ručius nieko gero.

X

X portretas
Gal dėmesio pritrūko, o gal kokie vargšai klientai keršija. Juk paslaugos brangios, o rezultatai - švelniai sakant ne itin... Reikia atsiimti pinigus.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių