Sukčių lizdu virtusio klubo vadovas išgirdo nuosprendį

Buvęs Kauno naktinio klubo "Shtab" savininkas Mindaugas Jonaitis nesutiko su Kauno apylinkės teismo sprendimu jį ketveriems metams pasiųsti už grotų ir sprendimą apskundė. Apeliaciją išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas jo pasigailėjo, paliko laisvėje. 

M.Jonaičiui skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant vieneriems metams. Jis į Nusikaltimų aukų fondą privalės sumokėti 753 eurus.

Teismas nurodė, kad žemesnės instancijos teismas M.Jonaičio vaidmenį vykdant nusikaltimą ir jo padarytas veikas nustatė teisingai. Teisingai  nustatyta ir bausmė – ketveri metai nelaisvės,  tačiau ją nuspręsta atidėti,  nes ankstesnis M.Jonaičio teistumas išnykęs, jis baudą susimokėjęs.

Be to, M.Jonaičio padarytas nusikaltimas – nesmurtinio pobūdžio,  vyras, bylos duomenimis, slaugo senelį.

M. Jonaitis, skųsdamas Kauno apylinkės teismo sprendimą, bausmę vadino per griežta. Vyras teigė, kad visa situacija nebuvo išanalizuota iš esmės ir kad jis klaidingai įvardijamas organizatoriumi.

Šioje didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir netikrų mokėjimo kortelių gaminimo byloje be M. Jonaičio kaltinamaisiais buvo ir buvusi jo žmona, buvusi "Shtab" direktorė Gabija Mačiulienė, Donatas Mačiulis ir Dainius Radeckas.

Pastaroji trijulė, kaip ir M. Jonaitis, buvo pripažinti kaltais, tačiau laisvės atėmimo išvengė ir pirmos instancijos teismo sprendimo neskundė.

Byloje buvo užfiksuota bent penkiolika mokėjimo kortelių klastojimo, devyni sukčiavimo ir šeši pasikėsinimo sukčiauti atvejai. Kratą atlikę pareigūnai rado 70 padirbtų elektroninių mokėjimo kortelių. Jomis iš užsienio piliečių pasisavinta suma siekia 25 tūkst. eurų.

Viskas iškilo į dienos šviesą tuomet, kai atsiskaitymą mokėjimo kortelėmis prižiūrinčios ir stebinčios įstaigos "First Date Lietuva" specialistai įtarimais apie keistas operacijas naktiniame klube "Shtab" pasidalijo su vienu iš bankų, šis kreipėsi į Kauno policiją.

Įtarimų sukėlė tai, kad vėlai naktį ir tik savaitgaliais būdavo nuskaičiuojamos didelės sumos, o tai nebūdinga naktiniams klubams, pavyzdžiui, 2 val. nakties nuo mokėjimo kortelės nuskaičiuoti apie 3 tūkst. litų.

M. Jonaitis, nagrinėjant apeliaciją, tvirtino, kad net nesugebėtų padirbti mokėjimo kortelių ir jomis naudotis. Neslėpė, kad buvo įsivėlęs į nešvarius reikalus, kad neprieštaravo sukčiavimams, tačiau akcentavo, kad nusikaltimai buvo vykdomi ne jo iniciatyva.  

"Jeigu viskas vyko – vadinasi, man tiko", – į prokuroro klausimą atsakė M.Jonaitis.

Anksčiau jis teikė neutralius sau ir kitiems asmenims parodymus, nes, jo teigimu, buvo įbaugintas. Pasakojo sulaukęs ne tik psichologinio spaudimo, bet fizinio smurto – buvo pašautas. Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: Mindaugas JonaitisShtab

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Teismų požiūriu iš bankų grobstyti galima?.. (jei su jais pasidalijama :s)

Šukčiams gerai

Šukčiams gerai portretas
Matote,kaip aukšti teismai myli nusikaltėlius.jeigu žemesnis teismas dar bent kiek davė,tai aukštesnis iš karto šiteisino.Nesvarbu net tai,kad jau kartą nusikaltėlis teistas.Kodėl taip yra-nesuprantama.Nebent už gražias akis.

Šitas

Šitas portretas
Pigus pusgaidis tarčiokas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių