Trilerio Kaune atomazga: sulaikytasis – tarp įtariamųjų teisėjų korupcijos byloje

Teisėjų korupcijos byloje prašoma suimti su nusikalstamu pasauliu siejamą Giedrių Rimkų, pravarde Ilgas. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šis asmuo ne kartą buvo matomas su Kamuolinių gauja siejamo, šiuo metu sulaikyto grupuotės vadeivos Giedriaus Janonio draugijoje. Taip pat sulaikytas ir už seksualinį prievartavimą pernai nuteistas Erikas Grudinskis.

Vilniaus apylinkės teismo atstovė spaudai Aušra Pocienė BNS patvirtino, kad teismas trečiadienį tenkino prokurorų prašymus mėnesiui suimti du asmenis.

BNS žiniomis, suimti įtariamieji – su nusikalstamu pasauliu siejamas G. Rimkus bei E. Grudinskis.

Kaip BNS patvirtino Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, Vilniaus kriminalinės policijos biuro pareigūnai, padedami Kauno policijos dar trečiadienį Kaune sulaikė įtariamąjį G. Rimkų. Apie E. Grudinskio sulaikymą informacijos nepateikiama.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis BNS ketvirtadienį patvirtino, kad trečiadienį sulaikomas kaunietis bandė sprukti, priešinosi pareigūnams, buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“.

Trečiadienį teisėsauga pranešė sulaikiusi dar penkis asmenis teisėjų korupcijos byloje, atliktos kratos jų darbo vietose, namuose. Teisėsauga patvirtino, kad tarp sulaikytųjų – vilnietis advokatas Gintaras Ruseckas ir dar keturi asmenys, „suinteresuoti teismų sprendimais ar jų tarpininkai“.

Gintaras Ruseckas

Trileris Savanorių prospekte

Portalas portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad viename renovuojamame Savanorių prospekto daugiabutyje įvyko neįprastas trileris. Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnai, atvykę sulaikyti jame gyvenančio įtariamojo viename savo ikiteisminiame tyrime, tik tokiomis aplinkybėmis sužinojo, kad pastarasis turi kaskadininko sugebėjimų. Bėglys sulaikytas ant dvylikaaukščio stogo.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo R. Kiškis pas minėtą įtariamąjį jie išsirengė dviem ekipažais – dėl viso pikto, paprašyta, kad biuro operatyvininkus į Kauną palydėtų Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mobiliosios kuopos pareigūnai, kurių paskirtis – panašios operacijos, dėl ko jie yra aprūpinti specialia ginkluote, dėl kurios dažnai yra painiojami su Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnais.

Atvykus pas įtariamąjį, šis per savo buto penktajame aukšte balkoną – pasinaudodamas daugiaaukštį juosiančiais pastoliais, pabėgo.

Apie aštuntą valandą ryto pro įvykio vietą važiavę portalo skaitytojai užfiksavo prie šio daugiabučio mažiausiai šešis policijos automobilius.

Dvylikaaukščio gyventojai portalui pasakojo dar prieš aštuonias sulaukę skambučių į savo butų duris. Už jų stovėjo uniformuoti pareigūnai. Duris atidariusių daugiabučio gyventojų uniformuoti svečiai klausė, ar pas juos niekas neįlipo per balkoną ar langą. Pareigūnai teigė ieškantys nusikaltėlio. Tačiau, išgirdę atsakymą, kad nieko svetimo bute nėra, mandagiai perklausė, ar gali užeiti į vidų ir tuo įsitikinti.

Anot LKPB vadovo, bėglys buvo sulaikytas ant dvylikaaukščio stogo. Jį ten pastebėjus, ant stogo – bet jau ne pastoliais teko lipti ir pareigūnams. Tačiau, ir ten bėglys nepasidavė be kovos, dėl ko prieš jį buvo panaudotas elektrošokas.

Praėjusią savaitę Generalinės prokuratūros ir STT atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų pateikti iš viso 28 asmenims, tarp jų – aštuoniems teisėjams, penkiems advokatams, Druskininkų merui, jo padėjėjui. Trečiadienį teisėsauga sulaikė dar penkis asmenis.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto apylinkės teismas skirtingiems terminams buvo leidęs suimti 19 įtariamųjų, vienas jų, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas antradienį paleistas į laisvę.

Tuo metu Apeliacinio teismo teisėjo Valdimaro Bavėjano skundas dėl paleidimo atmestas.

Anot teisėsaugos, įtariama, kad teisėjams mokėtų kyšių suma galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ilgas

ilgas portretas
Tai uz ka ji sulaike taip ir nesuprantu. Kazkoks legstas straipsnis

Anonimas

Anonimas portretas
Šypsokis kol gali,nes teks paragauti valdiškos duonelės,o gal mafijos šūlai už nuopelnus išpirks ,bet tavo sąžinės niekas neišpirks.

Anonimas

Anonimas portretas
o kodel taip laimingas Ruseckas ??pavargo ?ar kishenes per pilnos??
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių