Bažnyčias siaubiantis kaunietis įkliuvo Raseiniuose

Raseinių rajono apylinkės teismas mėnesiui leido suimti kaunietį Joną Leškiną, kuris Kūčių vakarą įsibrovė į Raseinių parapijos kleboniją. Nors jis teigia taip bandęs iš klebono atsiimti esą seną kelių šimtų litų skolą už malkų skaldymą, ilgapirščio melą demaskuoja ankstesni jo teistumai. Tarp penkiolikos jam jau paskelbtų nuosprendžių taip pat yra dėl vagysčių iš Druskininkų, Marijampolės, Tauragės, Klaipėdos, Telšių bei Šakių rajonų bažnyčių ir klebonijų.  

Be kovos nepasidavė

Pranešimą apie naują 48-erių J.Leškino bandymą pasikėsinti į bažnyčios turtą Šiaulių apskrities policija gavo sekmadienį apie 21.30 val.

Apie tai, kad per rūsio langą į kleboniją laužiasi kažkoks vyras, pranešė klebono, kuris tuo metu bažnyčioje laikė Šv.Mišias, 77-erių metų motina, laukusi grįžtančio sūnaus su prisnūdusiu vyru.   

Žaibiškai į šį pranešimą sureagavusi Raseinių rajono policija įvykio vietoje buvo jau už kelių minučių. Per tą laiką įsibrovėlis, išgąsdintas klebono motinos riksmo, dar bandė pabėgti per pagrindines klebonijos duris, tačiau šios buvo užrakintos. Atvykus policijai, jis rastas užsirakinęs palėpėje, esančioje džiovyklos patalpoje. Ir neskubėjo pasiduoti, iš savo slėptuvės keikdamasis bei įžeidinėdamas pareigūnus, kol šie galiausiai išlaužė duris. 

Bažnyčių vagis su stažu

Iš pradžių sulaikytasis nesugebėjo paaiškinti, ką veikė klebonijoje. Tačiau vėliau ėmė pasakoti apie jau minėtą esą keleto metų senumo klebono skolą, kurios atėjo atsiimti.

Sulaikymo metu pas J.Leškiną rastas atsuktuvas ir laužtuvėlis, kuriais jis naudojosi ir ankstesnių įsibrovimų į bažnyčias ar klebonijas atvejais. Dar prieš trylika metų J.Leškinas buvo prisipažinęs, kad yra apšvarinęs apie 20 Lietuvos bažnyčių. Kai kurios jo vagystės tokios, kaip įsibrovimas į Telšių katedrą, buvo plačiai nuskambėjusios. Iš pastarosios jis buvo pavogęs nuo centrinio altoriaus žvakidę bei paauksuotą Vyskupo kryžių. Druskininkų bažnyčią šis ilgapirštis apvogė, pasilikęs joje nakčiai po mišių. Šis nusikaltimas buvo įvykdytas prieš 2004-ųjų Kalėdas. Tada išplėšęs šešias šios bažnyčios aukų dėžutes J.Leškinas iš jų pagrobė apie 4 tūkst. litų ir grįžo į Kauną su taksi, sumokėjęs šio vairuotojui daugiau kaip 100 litų. 

Teistas ir Anglijoje

Pirmasis teistumas iš Suvalkijos kilusio vidurinį išsilavinimą turinčio J.Leškino biografijoje atsirado, kai jam dar buvo devyniolika. Be šešiolikos teistumų Lietuvoje šio ilgapirščio biografiją "puošia" ir Anglijos, kurioje jis praleido kelis metus, teismų sprendimai dėl vagysčių iš vietinių parduotuvių.

Paskutinis nuosprendis Lietuvoje J.Leškinui buvo paskelbtas pernai. Į laisvę iš Marijampolės pataisos namų, kuriuose atliko tada jam skirtą vienuolikos mėnesių laisvės atėmimo bausmę, šis ilgapirštis išėjo tik šiemet sausį. 

Po pasikėsinimo apvogti Raseinių kleboniją šiųmetes Kalėdas Kaune, Kaunakiemio gatvėje, kaip nurodė pats, pastaruoju metu gyvenęs J.Leškinas praleido Kelmės areštinėje. O po jau minėto Raseinių rajono apylinkės teismo, į kurį jis buvo atvežtas antrąją Kalėdų dieną, sprendimo jį suimti Naujuosius metus jau sutiks Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Per tą mėnesį, kurį J.Leškinas teismo sprendimu praleis už grotų, planuojama perduoti jo bylą teismui.

Portalui kauno.diena.lt Raseinių klebonas teigė J.Leškino nepažįstantis ir dar galvojantis, ar pateikti jam sąskaitą už priverstinį sulaužytų durų ir šių spynos keitimą bei sugadintą rūsio langą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Benas

Benas  portretas
Visus nusikaltėlius viešinti! Dėti nuotraukas į visus laikraščius ir viešinti pavardes, taip sulauks ir visuomenės pasmerkimo. Jei individas šventą vietą plėšia,tai tikrai ne iš bado.kodėl aukų nuotraukos viešinamos, o nusikaltėliai slepiami? Kas juos taip saugo?,,,

Parapijietis

Parapijietis portretas
Bažnyčios labai prastai saugomos. Tikintys žmonės niekada bažnyčios neplėštų, todėl galvoja, kad ir kiti neplėš.

LT

LT portretas
Dėmanoidui šikna pradurti! Gaila kalėimose sedi tokiė pat dauguma nėr kam pamokyt
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių