Įtarimų sulaukęs G. Abeciūnas toliau vadovaus Kauno klinikinei ligoninei

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus buvusiai Nacionalinės žemės tarnybos vadovei Daivai Gineikaitei ir Kauno klinikinės ligoninės vadovui Gediminui Abeciūnui tyrime dėl bandymo nuslėpti neblaivumą. Vis dėlto kol kas G. Abeciūnas lieka vadovauti ligoninei.

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba

„Gediminui Abeciūnui buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, o Daivai Gineikaitei - dėl kurstymo piktnaudžiauti ir padėjimo piktnaudžiauti“, - BNS pirmadienį sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

STT tiria galimą piktnaudžiavimą bandant nuslėpti D.Gineikaitės neblaivumą, kai ši pernai vairuodama automobilį sukėlė avariją.

Anksčiau ir D.Gineikaitė ir G.Abeciūnas minėtame tyrime buvo apklausti specialiaisiais liudytojais, ligoninėje tyrėjai atliko dokumentų poėmius, išsivežė rastus kelis D.Gineikaitės kraujo mėginius.

Vasarį Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad D.Gineikaitė eismo įvykį pernai gruodį Kaune padarė būdama neblaivi. Jai paskirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir pusketvirtų metų atimta teisė vairuoti.

D.Gineikaitė po incidento iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje buvo atleista jos pačios prašymu.

Lieka vadovauti ligoninei

Tačiau įtarimų dėl piktnaudžiavimo tarnyba sulaukęs G. Abeciūnas lieka pareigose. Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela sako, kad neturi teisės jo nušalinti.

„Kol kas vadovas lieka eiti savo pareigas“, - BNS pirmadienio vakarą sakė J.Požela.

Jis taip pat teigė, jog ketina registruosi Darbo kodekso pataisą, kad ministrai galėtų nušalinti pavaldžių įstaigų vadovus, kuriems pareikšti įtarimai.

„Sprendimas yra toks, kad aš, kaip Seimo narys, rašau Darbo kodekso pataisą, kad ministras galėtų vienasmeniškai tokiais atvejais nušalinti vadovą nuo pareigų. Dabar Darbo kodeksas numato, kad nušalinimas galimas tik esant neblaiviam arba esant teismo sprendimui. Kadangi STT nesikreipė į teismą dėl nušalinimo nuo pareigų, šiuo atveju aš nieko negaliu padaryti, tik apgailestauti, kad situacija yra tokia“, - aiškino J.Požela.

Pats G.Abeciūnas neigia savo kaltę.

„Tikiu, kad objektyvus tyrimas įrodys mano nekaltumą. Įtarimai dar nereiškia kaltės įrodymo, o teisingumą Lietuvoje vykdo tik teismai“, – sakė G.Abeciūnas ligoninės atstovo spaudai atsiųstame komentare.

Teisėsaugai pradėjus šį tyrimą, Kauno klinikinė ligoninė savo ruožtu pradėjo tarnybinį patikrinimą. Patikrinimui vadovaujantis Kauno klinikinės ligoninės Vidaus medicininio audito skyriaus vedėjas Darius Petraitis BNS teigė, kad šiuo metu jis yra sustabdytas, negavus reikalingos medžiagos iš teisėsaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kas pagaliau patikrins tos ligonines darba.priemimo sk dirba blogai.atveziau vyra su supuliavusiu sirdies voztuvu.neprieme sake gydykites namie.kai triuksma pakeliau prieme.rado uzkresta krauja ir gyde menesi.paskui isveze operuot sirdi i klinikas.tai kas priemime per daktarai dirba.panos sedi nagus krapsto.nekviecia daktaru kad greiciau primt ligonius.zmones laukia.tualetai purvini nakti visuose skyriuose atidari langai.kaip is lovos eiti i tualeta.paziurjau net urologiniam skyriuje diena langai tualete atidaryti.tai kur tvarka.baisi ligonine.tikrinkit ja ju darba.apklauskit daktarus koks vadovas

Žinys

Žinys portretas
Tokia Stankaro valia . Klaupkitės ir melskite atleidimo , niekingieji ...

darbuotoja

darbuotoja portretas
lauk tokius.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių