Sprogusi petarda šauliui nutraukė du pirštus

Gaižiūnų poligone šeštadienį susižalojo šaulys - sprogusi petarda vyrui nutraukė du pirštus.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, nelaimė įvyko pratybų su Krašto apsaugos savanorių pajėgomis metu, o petarda priklausė susižalojusiam šauliui.

Policijos departamentas pranešė, mokymu metu Gaižiūnų poligone sprogo petarda, kuri Šaulių sąjungos Kauno skyriaus 201 kuopos šauliui K. B. nutraukė du dešinės rankos pirštus, o vieną - sulaužė.

Dėl sužalojimų šaulys šeštadienį, 15.34 val. atgabentas ir paguldytas į Kauno ligoninę.

Ministerijos pranešime teigiama, kad šaulys pats nusprendė panaudoti petardą. Anot pranešimo, pirmadienį nukentėjęs vyras turėtų būti paleistas iš ligoninės.

„Pratybų vietoje šauliui buvo suteikta pirmoji medicininė pagalba, o atvykus medikams išvežtas į Kauno klinikas. Klinikose nukentėjusiajam buvo nustatytas dešinės rankos nykščio lūžis ir kitų pirštų plėštiniai sužalojimai. Atlikus operaciją šaulio būklė yra stabili. Planuojama, jog asmuo rytoj bus išleistas namo gydytis ambulatoriškai“, - teigiama pranešime.

Prieš pratybas, anot ministerijos, šauliai buvo instruktuoti dėl saugaus elgesio taisyklių. Dėl įvykio Karo policija pradėjo tyrimą.

Šaulių sąjungos viešųjų ryšių specialistė Dovilė Rusteikienė BNS teigė, kad sąjunga lauks Karo policijos tyrimo pabaigos ir tuomet spręs, kokių veiksmų imtis. Anot jos, šaulius ketinama papildomai informuoti apie elgesį mokymų metu.


Šiame straipsnyje: karyspetardanutraukė pirštus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
is vyturio mokyklos iseje vaikai meto peterdas visur.negalima ju parduot mokiniams.uzlipsi ant tokios numestos petardios.kam jos pardavime isvis

Anonimas

Anonimas portretas
Pats nusprende? Pats atsinese? Gal dar pats ir nusipirko Prienuose? Vaikis be pirstu limo o kaltu nera?

Vata ir lokys

Vata ir lokys portretas
Komentarų vatnykai nelabieji prasmekit!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių