Šokiruojantis BMW vairuotojo išpuolis: ieškomi liudininkai

  • Teksto dydis:

Įžūlų išpuolį, per kurį 30-metis vairuotojas prarado regėjimą viena akimi, tiriantys Kauno teisėsaugininkai prašo pagalbos. Ieškomi liudininkai, matę, o gal ir įamžinę, kaip iš BMW estiškais numeriais iššokęs chuliganas surengia nukentėjusiajam linčo teismą ir pabėga iš nusikaltimo vietos.

Šis šokiruojantis įvykis, po kurio, kaip įtariama, tranzitu per Lietuvą vykusio chuligano auka, paskambinęs telefonu 112, puolė šaukti, kad nebemato viena akimi, įvyko pernai – spalio 5-osios popietę (apie 15.40 val.) Islandijos plento ir Jonavos gatvių sankirtoje. Tai vyko matant ne vienam vairuotojui, kuris, kaip ir nukentėjusysis, buvo čia priverstinai sustabdytas raudonos šviesoforo akies. Tuo ir pasinaudojo 30-metis „VW Golf“ vairuotojas, kuris jau nuo Giraitės buvo įžūliai persekiojamas BMW su estiškais numeriais.

Anot nukentėjusiojo, prieš tai jiedu važiavo magistraliniu keliu Klaipėda-Kaunas. Ir yra pagrindo įtarti, kad nepasidalijo kelio arba sukonfliktavo dėl kitų priežasčių. Tada BMW vairuotojas ir pradėjo persekioti savo oponentą iš „VW Golf“, net kelis kartus bandydamas pastarąjį blokuoti ir sukelti avariją. Nepadėjo ir „VW Golf“ vairuotojo manevras pasukti į Kauną. Netrukus jis minėtoje Islandijos plento ir Jonavos gatvių sankirtoje pateko į šviesoforo spąstus.

Sustabdytas raudonos jo akies, po kelių sekundžių „VW Golf“ vairuotojas tapo oponento iš BMW įsiūčio auka. Iššokęs iš savo automobilio, pastarasis puolė daužyti „VW Golf“ vairuotojo durų lango stiklą. O šio duženoms pažirus į saloną, – ir kumščiais talžyti „VW Golf“ vairuotojo galvą. Anot ekspertų, buvo suduoti mažiausiai aštuoni smūgiai.

Po šio išpuolio chuliganas grįžo į savo BMW ir skubiai pasišalino iš įvykio vietos. Jeigu ne vienas pilietiškas šio įvykio liudytojas, spėjęs nufotografuoti chuliganą, šis galėjo būti ir nenustatytas, nes iškviesta policija jo įvykio vietoje jau neberado. Nepavyko sulaikyti Kauno centro link nurūkusio chuligano ir karštais pėdsakais. Jo asmenybė identifikuota tik padedant Estijos teisėsaugininkams – pagal jau minėto pilietiško įvykio liudytojo nuotraukas, kuriose užfiksuotas ir chuligano BMW numeris.

Paaiškėjo, kad šis 36-erių metų Estijos pilietis tėvynėje jau teistas, tačiau ne už panašius dalykus, o už, pirminiais duomenimis, sukčiavimą ar turto iššvaistymą.

Į Kauno klinikas nuvežtai jo aukai ten dirbantys medikai nelabai jau kuo galėjo padėti. Jis neteko regėjimo viena akimi.

Ikiteisminį tyrimą ne tik dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų, bet ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėję Kauno teisėsaugininkai apeliuoja ir į kitų vairuotojų, tapusių šio išpuolio liudytojais, sąžinę. Juk panašioje situacijoje, pritrūkus įkalčių nubausti tokius chuliganus, gali atsidurti kiekvienas iš jūsų. Mačiusius šį išpuolį prašoma paskambinti Kauno policijos telefonu 303 740 arba tiesiog 112. Viliamasi, kad ir daugiau vairuotojų galėjo įamžinti šio chuligano siautėjimą ir pasidalins savo nuotraukomis ar filmuota medžiaga su pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
Štai dėl tokių situacijų pas mane po sėdyne pakištas kolto revolveris...

Rikas

Rikas portretas
Reikia prabudusiai ""gražuolei" - teisėsaugai padėti

RICKA

RICKA portretas
JAU DURNIAU IS MUSU NEGALI ISGAUT KOMENTARU .../ nesuprantu prie ko cia as arba MES.. jei viskas uzsaldyta
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių