Šokiruojančio išpuolio autorius perduotas Lietuvai

Estija perdavė Lietuvai pagal Europos arešto orderį sulaikytą savo šalies pilietį, surengusį Kaune įžūlų išpuolį, per kurį 30-metis vairuotojas prarado regėjimą viena akimi. Anot teisėsaugininkų, išvydę kaltinamąjį viešosios tvarkos pažeidimu bei sunkiu sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų, jie negalėjo patikėti, kad tokios inteligentiškos išvaizdos asmuo galėjo taip elgtis.

Pateko į spąstus

Kaip jau rašyta, šis šokiruojantis įvykis, po kurio minėto tranzitu per Lietuvą vykusio chuligano auka, paskambinęs telefonu 112, puolė šaukti, kad nebemato viena akimi, įvyko pernai – spalio 5-osios popietę (apie 15.40 val.) Islandijos plento ir Jonavos gatvių sankirtoje. Matant ne vienam vairuotojui, kuris, kaip ir nukentėjusysis, buvo čia priverstinai sustabdytas raudonos šviesoforo akies. Tuo ir pasinaudojo nukentėjusiojo „VW Golf“ jau nuo Giraitės įžūliai persekiojęs BMW su estiškais numeriais vairuotojas.

Anot nukentėjusiojo, prieš tai jiedu važiavo magistraliniu keliu Klaipėda-Kaunas, kuriame BMW vairuotojas ir pradėjo persekioti savo oponentą iš „VW Golf“, net kelis kartus bandydamas pastarąjį blokuoti ir sukelti avariją. Nepadėjo ir „VW Golf“ vairuotojo manevras pasukti į Kauną. Netrukus jis minėtoje Islandijos plento ir Jonavos gatvių sankirtoje pateko į šviesoforo spąstus.

Sustabdytas raudonos jo akies, po kelių sekundžių „VW Golf“ vairuotojas tapo oponento iš BMW įsiūčio auka. Iššokęs iš savo automobilio, pastarasis puolė daužyti „VW Golf“ vairuotojo durų stiklą. O šio duženoms pažirus į saloną, – ir kumščiais talžyti „VW Golf“ vairuotojo galvą. Anot ekspertų, buvo mažiausiai aštuoni smūgiai.

Liko neįgalus

Po išpuolio chuliganas grįžo į savo BMW ir skubiai pasišalino iš įvykio vietos. Jeigu ne vienas pilietiškas jo liudytojas, spėjęs nufotografuoti chuliganą, šis galėjo būti ir nenustatytas, nes iškviesta policija jo įvykio vietoje jau neberado.

Nepavyko sulaikyti Kauno centro link nurūkusio chuligano ir karštais pėdsakais. Jo asmenybė identifikuota, tik padedant Estijos teisėsaugininkams – pagal jau minėto pilietiško įvykio liudytojo nuotraukas, kuriose užfiksuotas ir chuligano BMW numeris. Nors šis ir buvo registruotas ne įtariamojo vardu.

Paaiškėjo, kad šis 36-erių metų Estijos pilietis – jau teistas tėvynėje, tačiau ne už panašius dalykus, o už sukčiavimą.

Į Kauno klinikas nuvežtai jo aukai ten dirbantys medikai nelabai jau kuo galėjo padėti. Dėl kairės akies ragenos kiaurinės žaizdos ir su ja susijusio regėjimo aštrumo praradimo šis jaunas vyras prarado 30 proc. darbingumo.

Deja, nors teisėsaugininkai prieš kelis mėnesius prašė portalo kauno.diena.lt skaitytojų, taip pat galėjusių tapti šio išpuolio liudytojais pagalbos, daugiau nė vienas jų neatsiliepė.

Laikomas už grotų

Šiuo išpuoliu įtariamo Estijos piliečio M.S. paieška užtruko, nes nebuvo žinoma jo gyvenamoji vieta.

Jis buvo sulaikytas gana tipiškomis aplinkybėmis – kai pasibaigus dokumento galiojimo laikui atvyko kovo pabaigoje į vieną Estijos migracijos tarnybą.

Lietuvai M.S. buvo perduotas per porą savaičių ir šiuo metu laukia teismo Kauno tardymo izoliatoriuje, iš kurio, žinoma, su advokato pagalba ieško būdų ištrūkti.

M.S., kuriam pagal pareikštus kaltinimus gresia laisvės atėmimas iki dvylikos metų, byla jau

perduota Kauno apygardos teismui. Jis neneigia smurtavęs prieš „VW Golf“ vairuotoją. Prisipažįsta nesusivaldęs. Tačiau linkęs iš dalies dėl to kaltinti ir pačią auką – dėl esą nelabai tinkamo ir pastarojo elgesio išpuolio priešistorėje.

Sprendžiant klausimą dėl jo suėmimo, M.S. Kauno apylinkės teisme prisipažino, kad yra prieš penkerius-šešerius metus teistas tėvynėje dėl to, kad apgavo draudimo kompaniją. Ir atsipirko tada pinigine bauda. Anot M.S., jiedu su žmona turi autodetalių verslą. Tačiau, Estijos teisėsaugininkų duomenimis, oficialiai šis jų pilietis yra bedarbis.

Beje, prieš perduodant M.S. bylą teismui paaiškėjo, kad tą pačią dieną, kai jis surengė minėtą išpuolį, jis galimai įvykdė ir grubų Kelių eismo taisyklių pažeidimą, kurį užfiksavo greičio matuoklis, įrengtas automagistralėje Vilnius-Klaipėda. Užfiksuota, kad jau po išpuolio jo BMW, pirminiais duomenimis, lėkė Klaipėdos link 190 km/val. greičiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostaba

nuostaba portretas
Kam Kaune reikalinga policija?:) Iškviesta policija jo įvykio vietoje jau neberado. Nepavyko sulaikyti Kauno centro link nurūkusio chuligano ir karštais pėdsakais. Jis galimai įvykdė ir grubų Kelių eismo taisyklių pažeidimą, kurį užfiksavo greičio matuoklis, įrengtas automagistralėje Vilnius-Klaipėda. Užfiksuota, kad jau po išpuolio jo BMW, pirminiais duomenimis, lėkė Klaipėdos link 190 km/val. greičiu. Jo asmenybė identifikuota, tik padedant Estijos teisėsaugininkams:) Kauno policininkai labai garsūs pasaulyje: jie 19 metų nemato "agurkinių", "kamuolių" ir kt. Vėliau jų net nekviečia į spaudos konferenciją, skirtą sėkmingam Vilniaus kriminalistų darbui:)))

joooo

joooo portretas
"Raudona akis" nužudė :)

hmm

hmm portretas
Matei, ne vien lietuviai idijotai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių