Skandalingoje byloje – dar skandalingesnė aukos išpažintis

Skelbimą, kad ieško draugo-meilužio į internetą įdėjusi 41-erių metų kaunietė sulaukė tėvažudžio Audriaus Paškausko skambučio. Antradienį Kauno apylinkės teismas pradėjo narplioti judviejų pasimatymo, į kurį A.Paškauskas atsivedė ir jau ne kartą teistą draugą, detales.

Skelbimą, kad ieško draugo-meilužio į internetą įdėjusi 41-erių metų kaunietė sulaukė tėvažudžio Audriaus Paškausko skambučio. Antradienį Kauno apylinkės teismas pradėjo narplioti judviejų pasimatymo, į kurį A.Paškauskas atsivedė ir jau ne kartą teistą draugą, detales.

Šokiruojantis atvirumas

„O kaip kitaip susirasti vyrą?! Gatvėje juk jų nekalbinsi!“ – klausė teisėjos Liubos Kymantienės nukentėjusiąja pripažinta jau 17 metų našlaujanti Loreta M., prieš duodama parodymus, turėjusi prisiekti, kad sakys tik tiesą ir nieko nenutylės. Priešingu atveju – pati gali būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

Dar labiau šokiravo nukentėjusiosios teiginys, kad ir po baudžiamojon bylon sugulusių įvykių ji ir toliau tokiu pačiu būdu ieško draugo-meilužio. Nors pareiškė A.Paškauskui ir šio bendrininkui Dainiui Lukošenkinui, nevykusiai bandžiusiems vaidinti policijos pareigūnus, 5 tūkst. eurų ieškinį – dėl patirto streso bei iki šiol persekiojančios baimės, kad vieną dieną neateitų teisiamųjų siųsti draugai.

„Negaliu atsitokėti iki šiol – nieko panašaus nesitikėjau“, – tikino Loreta M. suglumusį teismą. Teisėjai pagarsinus nukentėjusiosios ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, paaiškėjo, kad ji, gyvendama su neseniai 18-kos sulaukusiu sūnumi, nuomojamame Baltijos gatvės bute, kuriame įvyko bylon sugulę įvykiai, teikė ir prostitutės paslaugas. Nors tradiciškai skelbėsi atliekanti masažą.

Reikėjo ne moters, o pinigų

Tačiau A.Paškauską, teisėsaugininkų duomenimis, domino tik įsivaizduojami Loretos M. turtai. Prokurorų pareikštame kaltinime teigiama, kad jis atėjo pas nukentėjusiąją, turėdamas išankstinį tikslą ją apvogti. Todėl ir prisistatė melagingai policijos pareigūnu.

Nors, anot nukentėjusiosios, skambindamas jai telefonu, A.Paškauskas murkė apie tai, kad nori lytinių santykių. Tačiau, įsileistas į butą, jau prisistatė policijos pareigūnu – vos nusiavęs batus ir nusiėmęs striukę, po kuria buvo petnešos su dėklu ginklui, kuriame kažkas pūpsojo.

„Iš pradžių nesupratau, kas vyksta, – svečias, kurio žvilgsnis priminė ką tik iš narvo paleistą žvėrį – atrodė tuoj puls ir sudraskys, pareiškė, kad automobilyje, prie namo, sėdi kaltinamasis, kuris pirko pas mane narkotikus. Todėl būtina atlikti kratą. Ir atėmęs mano telefoną, kad niekam nepaskambinčiau, bei išsiaiškinęs, kad neturiu savo „masažo“ verslui jokio „stogo“, per virtuvės langą pasikvietė į pagalbą apačioje laukusį kolegą“, – pasakojo Loreta M., tikindama, kad pastarajam atėjus ji jau suprato, kas čia vyksta.

Išdavė keistas elgesys

A.Paškauską, kaip ir teisėją, labiausiai domino, kaip ir kada nukentėjusioji suprato, kad jos bute – ne policijos pareigūnai.

„Pirmiausia A.Paškauskas, rodęs kažkokį pareigūno pažymėjimą, man nedavė jokio kratos orderio. O jo kolega dangstė veidą puspalčio apykaklės atvartu“, – aiškino Loreta M.

Be to, ji teigė atkreipusi dėmesį, kad A.Paškauskas darė kratą – tiksliau rausėsi po jos spintą, tikrindamas net joje esančių drabužių kišenes, užsidėjęs odines kumštines pirštines. O D.Lukošenkinas, radęs lovoje – po antklode paslėptą jos rankinuką, paėmė iš šio ne tik visus eurų banknotus, bet ir eurocentus. Nors, jai prašant to nedaryti, nes tai – vaiko pinigai, gauti už parduotą žemę, atkirto, kad reikia patikrinti, ar eurai nepadirbti.

Galiausiai pasisavinę minėtus beveik 600 eurų, dujų balionėlį bei mobilųjį telefoną, kuris vėliau rastas lombarde, apsišaukėliai pasišalino, liepdami jai užsidaryti vonioje. Neva netrukus ateis dar vienas jų kolega su tarnybiniu šunimi, išmokytu ieškoti narkotikų, o šis gali ją pulti.

Teko lipti per balkoną

Kaip jau rašyta, A.Paškauskas buvo sulaikytas už poros savaičių po šio nevykusio spektaklio. D.Lukošenkinas – tik po pusantro mėnesio. Pastarąjį teisėsaugininkai užspendė į kampą viename Ukmergės gatvės daugiaaukštyje, kuriame jis su panašiais bendrais nuomojosi butą.

Pagal teisme liudijusių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų pasakojimus, neeilinės buvo ir D.Lukošenkino sulaikymo aplinkybės. Paaiškėjo, kad apie jas tada rašė ir portalas kaunodiena.lt.

Tą vasario 26-ąją į D.Lukošenkino nuomojamą butą ketvirtajame aukšte pareigūnai pateko ugniagesių gelbėtojų, kuriuos teko kviesti pagalbon, gaisriniu keltuvu. Tarp keturių šiame bute besislėpusių asmenų buvo ir, kaip įtariama, nuo narkotikų apsvaigęs D.Lukošenkinas. O atlikus kratą jo slėptuvėje, buvo rasti du plastmasiniai žaisliniai pistoletai bei taksi plafonas, galimai taip pat naudotas, darant nusikaltimus. Ir tai dar viena prielaida, kodėl D.Lukošenkinas vis dar įnirtingai slepia veidą ir nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bite

bite portretas
tokius brudus atmatas reikia ant kuolo pasodint kad žarnos per gerkle išlystu,tik mirties bausmė tokiems isigimeliams gaidžiams

2oike

2oike portretas
Gaidziu varkes...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių