Skandalingasis „superagentas“ pagaliau pasiųstas už grotų

Tai, ko nepadarė Kauno bei Vilniaus apylinkės teismai, paskelbę Žiežmarių (Kaišiadorių r.) gyventojui Mindaugui Kazimierui Naujaniui per pastaruosius metus net keturis nuosprendžius, šiandien įvykdė Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai. Prieš porą mėnesių vos 21-erių sulaukęs nesutramdomasis „superagentas“ prieš kelias valandas pagaliau pasiųstas už grotų už smurtą prieš savo motiną.

Liudyti sūnaus byloje atsisakė

Tai įvyko kitą dieną po to, kai M.K.Naujanio motina šiemet kovo 26-ąją buvo iškviesta liudyti į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėtą jos sūnaus bylą, kurioje šis kaltintas, apsimetęs Specialiųjų tyrimų tarnybos agentu ir suklastojęs šios tarnybos dokumentus, apgaule pasinaudojęs Kauno bei Vilniaus savivaldybių automobiliais, o vėliau, su vienu iš jų kėsinęsis pagrobti iš Elektrėnų ligoninės joje vieno skyriaus vedėja dirbančia savo kaimynę ir nusivežęs šią į nuošalią vietą galimai kankinti, siekiant pasisavinti jos turtą.

Teisiamojo motina tada pasinaudojo įstatymų suteikta teise neduoti parodymų prieš sūnų.

Nepaisant to, kitą dieną ji savo vienturčio buvo apkaltinta blogu elgesiu vakarykštės viešnagės teisme metu.

Vienas kartas nemelavo

Duodama parodymus jau teisme, nagrinėjusiame smurto prieš ją bylą, M.K.Naujanio motina pasakojo, kad, jai grįžus kitą dieną iš darbo, sūnus pradėjo priekaištauti esą ji vakar teisme prie žurnalistų blogai elgėsi, o tai esą gali atsiliepti jo reputacijai.

Pareiškęs, kad motina turi už tai atsakyti, M.K.Naujanis ėmė ją mušti. Ir tai, anot nukentėjusiosios, buvo jau ne pirmas kartas.

Anot kaimynių, yra prašiusi M.K.Naujanio motina po eilinių sūnaus „auklėjamųjų priemonių“ leisti jai pernakvoti ir miestelio bibliotekoje, ir klebonijoje.

Po M.K.Naujanio kovo 27-osios išpuolio prieš motiną ekspertai konstatavo, kad suduodamas jai ne mažiau kaip keturis smūgius kumščiu bei kojos keliu į galvą bei krūtinę, sūnus nežymiai sutrikdė jos sveikatą.

Tradiciškai neprisipažino

Stojęs dėl minėto išpuolio prieš teismą, kaip ir ankstesnių penkių savo teistumų atvejais, M.K.Naujanis savo kaltės nepripažino.

Tačiau, kaip teigiama Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaidos Bytautės pranešime, jo kaltė įrodyta byloje surinktais rašytiniais įrodymais bei liudytojų ir nukentėjusiosios parodymais.

„Išnagrinėjus bylą matyti, kad M.K.Naujanio daromi nusikaltimai nuolat sunkėja, jų mastai vis didėja. Nors teismų skiriamos bausmės griežtėjo, tačiau tai nesustabdė kaltinamojo nuo naujų nusikaltimų darymo, todėl manytina, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti tik paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę“, – sakė šeštąjį nuosprendį skandalingajam „superagentui“, kuriuo jis pagaliau pasiųstas už grotų, paskelbęs Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėjas Arūnas Purvainis.

Kol kas paliktas laisvėje

Subendrinus su ankstesniais nuosprendžiais, šiandien M.K.Naujaniui skirta galutinė vienerių metų ir vienuolikos mėnesių laisvės atėmimo bausmė bei 376 eurų bauda, kurią jis privalo sumokėti į valstybės biudžetą per penkis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Laiku nesumokėjus baudos, ji bus išieškoma priverstinai.

Iki nuosprendžio, kurį dar gali per 20 dienų apskųsti, M.K.Naujanis paliktas laisvėje.

Teisėjo įsitikinimu, nukentėjusiosios interesų apsaugą iki nuosprendžio įsiteisėjimo turi užtikrinti iš karto po išpuolio M.K.Naujaniui skirtas įpareigojimas gyventi atskirai nuo sumuštosios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
geiau apie kyšininką masiulį parašytų ką naujo

nuomonė

nuomonė portretas
Nepanašus jis į nusikaltėlį . O su motina, kad taip išėjo tai negerai, tačiau gal tie teismai ir jį, ir jo motiną išnervavo ir abu apsistumdė? Geriau jis važiuotų į užsienį studijuoti ar ką veikti, o ne čia kentėtų.

Petras

Petras portretas
Kažkaip sukėlė įtarimą dėl jo sveikatos frazė “gali pakenkti reputacijai”..kažkodėl nesupratęs likau,kas jis galvoja esąs??kokia dar pas gaidį gali būti reputacija??
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių