Skandalingasis rekordininkas apsigyvens Lukiškėse ilgam

Skandaluose besimurgdantis buvęs Muitinės kriminalistas Kristupas Norkus ketvirtadienį išgirdo jau antrą Kauno apylinkės teismo nuosprendį per nepilną mėnesį. Subendrinus abi bausmes, jam skirtas 60 parų areštas.

Kalčiausias alkoholis?

Ketvirtadienį 36-erių K.Norkui paskelbtas nuosprendis vainikavo jo pernykštį nuotykį, sukėlusį ant kojų gausias Kauno policijos pajėgas.

Kaip jau rašyta, daugiau kaip šešerius metus Muitinės kriminalinėje tarnyboje, o prieš tai dvigubai ilgiau policijoje dirbęs K.Norkus pernykštės spalio 19-osios paryčiais policiją į savo namus Užliedžių seniūnijos Vijūkų kaime išsikvietė pats. Apie 5 valandą ryto dėl girtumo vos apversdamas liežuvį jis Bendrojo pagalbos centro telefonu pranešė, kad buvo apiplėštas. Esą kieme, skaldant malkas, jį užpuolė keturi asmenys, trys iš kurių buvo su kaukėmis. Užpuolikai atsitempė jį jėga į namus, čia prieš jį smurtavo, visą naktį vertė gerti degtinę, galiausiai pagrobė keliolika tūkstančių eurų.

„Kauno dienos“ žurnalistams, kurie kalbėjosi tądien su K.Norkumi, kai jis buvo atvežtas patikrinimui į Priklausomybės ligų centrą, apie nakties nuotykius jis pasakojo dar sodriau. Esą užpuolikai, parsivedę jį į namus, išsitraukė revolverį ir liepė žaisti rusišką ruletę. Tokiu būdu iš jo reikalauta 100 tūkst. eurų – tiek, kiek jis yra paskyręs baudų pagautiems kontrabandininkams.

Paslydo lygioje vietoje

Už poros mėnesių po šio įvykio K.Norkus savo noru paliko tarnybą Muitinėje. O šis neeilinis jo nuotykis baigėsi gana iškalbingai: ikiteisminis tyrimas, sukėlęs tada pareigūnus ant kojų, buvo sustabdytas, tačiau Kauno apylinkės teismui buvo perduota byla, kurioje jis kaltinamas neteisėtu disponavimu ginklais bei šaudmenimis.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, vykę tada į K.Norkaus namus, jo teisme pasakojo, kad į neteisėtai laikyto ginklo radimo vietą neblaivus kolega atvedė pats – rodydamas, kur miegamajame slėpė pagrobtus eurus. Akyliems policijos pareigūnams pastebėjus čia pat – už lovos gulintį revolverį, miegamojo šeimininkas iš pradžių prisipažino, kad tai – jo ginklas. O pasiteiravus, ar turi jam leidimą, neslėpė, kad šio neturi.

Tačiau vėliau jis ėmė teigti esą šį ginklą jam specialiai pakišo įsibrovėliai.

K.Norkus/Evaldo Šemioto nuotr.

Kaltės nepripažino

K.Norkus savo kaltės dėl neteisėto ginklo laikymo nepripažino ir teisme.

Jis tikino, kad visos jo problemos prasidėjo 2015-aisiais, kai jis išdrįso vienam iš tuometinių savo viršininkų, šiuo metu vadovaujančiam kitai tarnybai, pranešti, kad pastarojo pavaduotojas – korumpuotas. Esą jam net tris kartus buvo atsakyta išduoti tarnybinį ginklą. Dėl ko jis ir ieškojo kitų būdų, kaip apsiginkluoti.

Revolverį K.Norkus teigė įsigijęs, kai gyveno viename iš prasčiausių pagal kriminogeninę padėtį Vilniaus mikrorajone – Žemuosiuose Paneriuose. Ir tokiam ginklui tada dar nereikėjo jokio specialaus leidimo. O, kai po kurio laiko buvo priimtas naujas įstatymas, kad tokius ginklus būtina užregistruoti policijoje, jau buvo pamiršęs, jog jį turi. Esą radęs šį 2010-aisiais įsigytą revolverį tik 2016-ųjų rudenį, kai ėmė kurtis Vijūkuose. Ir tai įvyko vos porą dienų prieš užpuolimą.

Kuo toliau, tuo gražiau

Kaip jau rašyta, teisiamas dėl neteisėto ginklo laikymo, K.Norkus sugebėjo užsidirbti dar vieną bylą. Šiemet spalio 23-iąją jis neblaivus vairavo sesers vardu registruotą „BMW 740“.

Tai paaiškėjo, kai jis, nesuvaldęs šio automobilio, Giraitės kaime, esančiame Vijūkų kaimynystėje, nulaužė plastikinį kelio žymėjimo riboženklį ir, nulėkęs į pievą, atsitrenkė į elektros stulpą.

Tada K.Norkui nustatytas sunkus – 2,78 promilių girtumas. Už šį nusikaltimą tas pats Kauno apylinkės teismas lapkričio 23-iosios baudžiamuoju įsakymu skyrė jam 40 parų areštą.

K.Norkaus bylą dėl neteisėto ginklo laikymo nagrinėjęs pats Kauno apylinkės teismo pirmininkas Darius Kantaravičius savo skirtą bausmę – taip pat 40 parų areštą, konfiskuojant neteisėtai laikytą revolverį, subendrino su minėtu baudžiamuoju įsakymu. Tačiau galutinė K.Norkui skirta bausmė, kurią jis turės atlikti Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo areštinėje, pagal specifinę teismų aritmetiką – ne 80, o 60 parų arešto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių