Skandalingasis Kauno vagis pasiūlė teisėjui sandėrį

Jau penkis kartus teistą Ernestą Čičinską, siejamą su ne viena šokiruojančia vagyste, siūloma įkalinti septyneriems metams. Tačiau skandalingasis ilgapirštis, suteikus jam teisę į paskutinį žodį, pareiškė, kad jį pataisyti galėtų tik švelnesnė bausmė.

Bažnyčios turtas atiteko lombardui?

Kaip jau rašyta, E.Čičinsko vagystė iš „Akropolio“ kaimynystėje esančios Šv.Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčios, kurią įamžino virš Švč. Mergelės Marijos altoriaus įrengta vaizdo kamera, pernai vasarį buvo tapusi interneto sensacija.

Ikiteisminio tyrimo metu neigęs, kad tai jis apvogė Dievo namus, stojęs prieš teismą 32-ejų E.Čičinskas, netikėtai prisipažino pasisavinęs tada iš šios bažnyčios tikinčiųjų dovanas už pagalbą ištikus nelaimei: dvejus senovinius gintarinius karolius, tokią pačią sagę, auksinį kryželį bei žiedą, paauksuotą kryželį bei tokią pačią grandinėlę su kryžiumi. „Tiesiog užėjau į bažnyčią ir pamačiau brangius daiktus. O kadangi daugiau žmonių nebuvo, nusprendžiau juos pasisavinti,“ – taip ilgapirštis teisinosi, kodėl apvogė Dievo namus. Ir teigė auksinius papuošalus pridavęs į lombardą, o gintaro dirbinius pardavęs pagal skelbimą jų supirkėjui.

 

 

Nuodėmingasis globėjas

Tačiau E.Čičinskui inkriminuojamų naujų nusikaltimų, kuriems išvardinti prireikė net 30 kaltinamojo akto lapų, sąrašą pradeda užpernai rudenį – taip pat vidury dienos įvykdyta vagystė Muzikinio teatro prieigose.

Tą 2016-ųjų rugsėjo popietę jo auka tapo iš muzikos mokyklos grįžtantis mažametis – pagrobtas jo turėtas dėklas su saksofonu bei mobiliojo ryšio telefonas. Ir vėl E.Čičinskas dėjosi tik tapęs aplinkybių auka – esą tiesiog negalėjo praeiti pro gatvėje su nubrozdintu keliu sėdintį berniuką. O sužinojęs, kad trauma patirta nukritus, pasiteiravo, ir kur nelaimėlio tėvai. Paaiškėjus, kad vaikas vienas, pasisiūlė palydėti jį iki mikroautobuso. Tačiau artimiausioje tarpuvartėje pabėgo su esą padėtu nešti saksofonu, dar pagrobęs iš mažojo bendrakeleivio kuprinės jo mobilųjį telefoną. Apie iš širdgėlos verkiantį mažametį jo tėvams vėliau pranešė kiti praeiviai.

Tuo tarpu E.Čičinskas teisme tikino pardavęs pavogtą berniuko telefoną taksistui, o 500 eurų įkainotą saksofoną išmetęs į artimiausią šiukšlių konteinerį.

Bendrininkai – taksistai ir turgaus prekeiviai

„Būdavo pamatau stovintį taksi ir prieinu. Kalba trumpa: „Reikia – nereikia?“ Arba einu į turgų – ten irgi viską superka,“ – taip E.Čičinskas aiškino, ir kur padėjo kitą grobį, kuris jau, anot apvogtųjų, buvo ir penkiaženklis.

Didžiausias grobis jam inkriminuojamas po įsibrovimo vieną pernykščio rugpjūčio vakarą į vieną Savanorių prospekto verslo centrą, į kurį, anot teisiamojo, jis pateko esą ieškodamas, kur permiegoti, nes buvo susipykęs su drauge. Ir esą netyčia aptikęs, kad vienos durys – neužrakintos. O nusprendęs pažiūrėti, kas už jų, nesusilaikė nepatikrinęs visų ten esančių spintelių ir stalčių turinio. O po to dar aptikęs ir duris, į kurių spyną buvo įkištas raktas. Už jų buvo ilgas koridorius, o šiame – daug stiklinių durų, už kurių – kompiuteriai. Ir jokios signalizacijos. Todėl nešęs iš šių kabinetų tiek, kiek galėjo pakelti. Pagrobti septyni nešiojamieji kompiuteriai, kvepalai bei odekolonai, kurių išsigabenimui prireikė poros krepšių buvo įvertinti apie 12 tūkst. eurų.

Dar 1 tūkst. eurų pasisavintas iš vienoje patalpoje buvusio kasos aparato. Iš nusikaltimo vietos

E.Čičinskas teigė išvykęs iš šio nusikaltimo vietos jau su taksi.

Tarp aukų – ir pareigūnas

Kitą jam inkriminuojamą vagystę – iš K.Donelaičio gatvėje įsikūrusios viešosios įstaigos E.Čičinskas teigė įvykdęs, beieškodamas tualeto. Tačiau radęs atrakintas vieno aukšto duris. Ir įsitikinęs, kad sekmadienį jame nieko nėra, pradėjo klibinti visų kabinetų rankenas. Du aptiko neužrakintus.

Apvogtos įstaigos vaizdo stebėjimo kameros tada užfiksavo, kaip šis svečias po poros valandų išeina iš pastato su kuprine bei tokiu pačiu pilnu maišu. Atėję pirmadienį į darbą, apvogtieji pasigedo šešių nešiojamų kompiuterių bei projektoriaus. Jo grobis buvo įvertintas daugiau kaip septyniais tūkstančiais eurų.

 

 

Sugebėjo E.Čičinskas nusikalsti ir sulaikytas. Vežamas pernai rugsėjį surakintas antrankiais iš Tardymo izoliatoriaus į apklausą Kauno vyriausiajame policijos komisariate, jis trenkė galva šalia jo tarnybiniame policijos automobilyje sėdėjusiam Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos vyriausiajam tyrėjui. Ir praskėlęs jam lūpą, pasak sužalotojo bei prie vairo sėdėjusio šio kolegos, ėmė trankyti galvą į automobilio dureles bei lango stiklą. Vėliau prokuratūrą pasiekė E.Čičinsko pareiškimas apie esą jo sužalojimą konvojuojant į apklausą. Tačiau Imuniteto skyriaus pareigūnai, kuriems buvo persiųstas šis pareiškimas, pradėti ikiteisminį tyrimą atsisakė.

Prisipažino teisme E.Čičinskas ir dėl pasipriešinimo pareigūnui. Esą buvo tądien prastos nuotaikos ir dar labiau susierzinęs, kai oponentas pasiteiravęs jo, kaip sekasi.

Pageidavimų koncertas

Gana kūrybiškai sureagavo E.Čičinskas ir į prokurorės jam pasiūlytą septynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Jam suteiktas paskutinis žodis labiau priminė derybas su teisėju. Tikindamas, kad prokurorės siūloma bausmė – per griežta, E.Čičinskas buvo linkęs įrodinėti, kad jį gali pataisyti tik trumpesnis įkalinimas.

Tačiau čia pat pareiškė, kad nenori būti atvežtas į nuosprendžio paskelbimą – norėtų jau tuojau pat būti išvežtas į pataisos namus. Galimai toks pageidavimas gimė, paaiškėjus, kad dauguma jo teismo proceso dalyvių jau ruošiasi atostogoms, dėl ko nuosprendį šioje byloje planuojama skelbti tik po poros mėnesių – rugpjūčio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonui

Jonui portretas
Ir po 16-os metų jis pasikeis į gerą ? :)

Jonas

Jonas portretas
Siulau jam skirti 16 metu laisves atemimo .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių