Skandalinga byla baigėsi šnipštu

Kauno apylinkės teismas išteisino Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Humanitarinių mokslų fakulteto istorijos specialybės bakalaurę Viktoriją Kolbešnikovą bei buvusį jos draugą – vadybininką Liną Kleiną, kaltintus kursčius nesantaiką Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Gąsdinančios eksperto įžvalgos

Kauno apylinkės teismo teisėjas Bronislovas Liatukas, skelbdamas penktadienį šį nuosprendį Lietuvos Respublikos vardu, konstatavo, kad neįrodyta, jog L.Kleinas dalyvavo padarant šią nusikalstamą veiką. O V.Kolbešnikova išteisinta, nes „jos veiksmuose nebuvo tokios nusikaltimo sudėties, kurios reikalauja įstatymas“.

Kaip jau rašyta, į teisiamųjų suolą juos pasodino Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos, į kurią kreipėsi teisėsaugininkai, sulaukę pasipiktinusios visuomenės skambučių dėl Laisvės alėjoje bei Vilniaus gatvėje pernykštės Vasario 16-osios rytą aptiktų plakatų „Sudegink Ruklą deportuok vyriausybę imigrantai welcome!“, eksperto išvada. Šioje teigta, kad kviečiant imigrantus į Ruklą ir tuo pačiu raginant šią sudeginti, tas kvietimas skamba kaip „sveiki atvykę į pragarą!“. Tačiau esą dar makabriškesnė šių plakatų potekstė, turint galvoje, kad Rukloje yra įsikūrę Lietuvos kariuomenės daliniai, nes jų autoriai galimai sveikina visiems gerai žinomus vadinamuosius „žaliuosius žmogeliukus“, atvykusius, kartojant juos pažodžiui, į be vyriausybės likusią valstybę.

Davė parodymus tik teisme

Prokurorė siūlė nubausti V.Kolbešnikovą ir L. Kleiną beveik 565 eurų baudomis.

Jiems pateiktas kaltinimas buvo grindžiamas vaizdo įrašu iš Laisvės alėjos, kuriame buvo įamžinti plakatus iškabinę jaunuoliai, bei vienos ten įsikūrusios kavinės barmeno, esą atpažinusio šiame įraše V.Kolbešnikovą ir L.Kleiną, parodymais. Jis teigė tąnakt, apie 1 val., išėjęs parūkyti į lauką, ir matęs plakatą priklijavusius jaunuolius vos septynių metrų atstumu nuo savęs.

Tačiau, anot teisėjo B.Liatuko, minėtame įraše matyti tik tai, kad eina L.Kleino ūgio vyriškis su panelėmis. O minėtas pagrindinis liudytojas teisme prasitarė, kad galėjo ir suklysti, nes buvo matęs savo kavinėje V.Kolbešnikovą su l.Kleinu, kurie buvo gana dažni jos lankytojai. „Duomenų, kad jam būtų daromas koks nors spaudimas, teismas neturi“, – konstatavo B.Liatukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmūnė iš licėjaus

Pirmūnė iš  licėjaus portretas
Vidutinė pusdurnė ta merga teisiamoji

aš portretas
Nieko sau - istoriją Lietuvoje bebaigianti ruskė...Prieš Lietuvą. Tai kokiu darbu ateityje užsiims? Varymu prieš valstybę visokiam lygmeny? O gal universitete to mokina? Siaubas.

Manau,,

Manau,, portretas
kad teisejas teises palaiko nusikaltelius.Todel ir komentartuose daznai pasitaiko kirsinanciu rasliavu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių