Skandalas vaikų darželyje „Bitutė“: įvardinta įtariamoji apnuodijus mažylį

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai vienintele įtariamąja dėl dvimečio, lankiusio vaikų lopšelį-darželį „Bitutė“, apnuodijimo psichoaktyviais vaistais įvardijo buvusią jo grupės auklėtojos padėjėją.

53-ejų metų J.G., kuriai pareikštas kaltinimas dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo bei jo lenkimo vartoti psichotropines medžiagas, jau vasario pradžioje turėtų stoti prieš Kauno apylinkės teismą. Jai gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

„Bitutėje“ jau nebedirbanti J.G. savo kaltės nepripažįsta. Jos byla bus nagrinėjama už uždarų durų, nes nukentėjusysis – nepilnametis.

Tuo remdamiesi, nešnekūs tapo ir bylą teismui rengę teisėsaugininkai.

Kaip jau rašyta, šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, policijai gavus iš Kauno klinikų pranešimą apie tai, kad 2016-ųjų spalio 26-osios vakare į jas motina atvežė dvejų metų mažylį, kuris buvo stacionarizuotas dėl intoksikacijos raminamaisiais vaistais. Berniuko motina medikams pasakojo, kad atėjusi pasiimti sūnaus į Taikos prospekte esantį vaikų lopšelį-darželį „Bitutė“, rado jį neadekvačiai vangų ir mieguistą. Nors ryte esą paliko jį sveiką.

Klinikose atsidūrusiam dvimečiui pernakt buvo prijungta lašinė. Jo šlapime medikai aptiko psichotropinių medžiagų, veikiančių centrinę nervų sistemą, pėdsakų. „Tokio atvejo, kad mažylis būtų pristatytas iš vaikų darželio tokiomis keistomis aplinkybėmis, dar nėra buvę,“ – tuomet stebėjosi Vaikų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas.

Tokio atvejo, kad mažylis būtų pristatytas iš vaikų darželio tokiomis keistomis aplinkybėmis, dar nėra buvę.

Ikiteisminiam šio įvykio tyrimui taip pat buvo sudaryta speciali didelę darbo patirtį turinčių pareigūnų grupė. Apsilankę „Bitutėje“ jie teigė aptikę įspūdingą kiekį medikamentų.

„Prieš pradedant kratą pasiūlėme darželio personalui pateikti turimus medikamentus. Personalas juos pateikė savanoriškai“, – pasakojo tada pareigūnai šiam įvykiui skirtoje spaudos konferencijoje. Jie teigė radę įvairaus stiprumo medikamentų – veikiančių nuo kelių valandų iki paros ir apnuodyto mažylio grupės auklėtojų, ir jų padėjėjos rankinėse, dėl ko jos visos buvo apklaustos specialiosiomis liudytojomis. Ir visos teigė, kad šie vaistai yra joms išrašyti medikų ir jos turi juos vartoti, todėl ir buvo atsinešusios į darbą.

Rasti vaistai buvo išsiųsti į Valstybinės teismo medicinos tarnybos toksikologijos laboratoriją, iš kurios laukta išvadų, ar jie priklauso tai pačiai benzodiazepino grupei, kaip ir rastieji mažylio šlapime.

Tačiau, portalui kaunodiena.lt pasiteiravus bylą teismui rengusių teisėsaugininkų, ar gauta išvada lėmė naują J.G. statusą šioje byloje, buvo atsakyta, kad jį lėmė visa bylos medžiaga.

Jau minėtoje spaudos konferencijoje teisėsaugininkai pasakojo, kad buvo pasiūlyta patikrinti savo vaikus ir kitų „Bitutės“ darželinukų tėvams, jeigu ir jiems kyla panašių įtarimų, kad ir jų atžalos galėjo būti girdomos kokiais nors vaistais, kad netrukdytų kitiems vaikams per pietų miegą. Kaip tada teigta, patikrinti savo vaikus profilaktiškai panoro dar trijų „Bitutės“ darželinukų tėvai.

Nenorėjo, akcentuodami bylos sudėtingumą, teisėsaugininkai komentuoti ir šių patikrinimų rezultatų. Tačiau patikslino, kad nukentėjusiuoju šioje byloje yra pripažintas tik vienas vaikas.

Prieš perduodant bylą teismui jo motina J.G. nepareiškė jokio ieškinio. Tačiau ji dar gali tai padaryti prieš pradedant įrodymų tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilona

Ilona portretas
O ką galvoja Kauno savivaldybė ir Švietimo skyrius? Direktorė vis tebevadovauja, dar nuo sovietmečio. Tinkama?

...

... portretas
Farmacininkai: "Vaikus reikia nuo mažumės prie vaistų pratinti".

Anonimas

Anonimas portretas
Ta direktore reikia pirmiausia lauka mest o paskui ir aukletojas ten girtuokliu viena saika
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių