Nesuvokiamas nusikaltimas bus narpliojamas už uždarų durų?

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas bandė atversti dar vieną šiurpias socialines Lietuvos grimasas atspindinčią baudžiamąją bylą. Šį kartą teisiamoji – 42-ejų kaunietė, kaltinama pasikėsinimu nužudyti du bejėgiškos būklės savo mažamečius vaikus.

Pirmiausia paskambino darbdaviui

Į teisiamosios namus Aleksote praėjusių metų lapkričio 8 d. popietę skubėjo net trys greitosios pagalbos medikų ekipažai. Juos iškvietė kaltinamosios tėvas.

Prieš teismo posėdį kalbintas žurnalistų, jis nenorėjo prisiminti tos nelemtos dienos įvykių ir patvirtinti pirminės informacijos, kad dukra pati jam telefonu pranešė apie tai, ką padarė.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, teisiamoji pirmiausiai paskambino savo darbdaviui ir pranešė, kad nepasirodys darbe. Panašu, kad ji pasakė ir kažką daugiau, nes darbdavys, viską metęs, atskubėjo pas ją į namus. Pakeliui  jis paskambino pavaldinės tėvui.

Vaikai pasiilgę motinos

Netrukus į teisiamosios namus atskubėję greitosios automobiliai į Kauno klinikas išvežė ir namų šeimininkę, ir du jos mažamečius vaikus.

Anot kaimynų, 7-erių metų teisiamosios dukra ir 11-likos metų sūnus atrodė esantys be gyvybės ženklų. Leisgyvė buvo ir jiems vaistų prigirdžiusi neblaivi motina.

Anot teisiamosios tėvo, kuris yra pripažintas šioje byloje nukentėjusiųjų statusą turinčių savo anūkų atstovu, jie atsigavo Kauno klinikų vaikų reanimacijoje dar tą patį vakarą, skubiai išplovus skrandžius. Po dienos vaikai jau buvo jo ir močiutės namuose, kuriuose gyvena iki šiol.

„Vaikai jaučiasi gerai. Tik pasiilgę mamos, kuriai bendrauti su jais uždrausta. Ir šio draudimo mes laikėmės net per Kalėdas“, – pasakojo gausiai susirinkusiai žiniasklaidai žilagalvis inteligentiškos išvaizdos teisiamosios tėvas Kęstutis, nenorėjęs pasakyti savo pavardės. Anot jo, dukra tikrai nėra pavojinga vaikams. O šie jos taip pat neišsižadėjo.

Prašo neviešo proceso

Pati teisiamoji pirmajame posėdyje nepasirodė. Prieš pat jį pranešė, kad jau šešias dienas turi nedarbingumo pažymėjimą. Dėl šios priežasties teismo procese teko skelbti pertrauką.

Kitas posėdis numatytas 2017 metų sausio pabaigoje. Tada ir paaiškės, ar bylą nagrinėsianti teisėjų Svetlanos Jurgaitienės, Valdo Vitunsko ir Gyčio Večersko kolegija patenkins teisiamosios advokatės prašymą, kad teismo procesas būtų neviešas.

Pirmiausiai – dėl mažamečių teisiamosios vaikų. Tam pritarė ir nukentėjusiųjų senelis, ir kaltinimą palaikantis prokuroras, primindamas, kad ikiteisminio tyrimo metu kaltinamoji parodymų nedavė. Todėl neaiškūs jos poelgio motyvai, galintys apnuoginti ir jos asmeninio gyvenimo detales.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
aš jos vietoje apeliuočiau kad iki to davedė seimai su prezidentais

to pasakysiu

to pasakysiu portretas
Pirmą kartą girdžiu, kad veidmainystė ir gobšumas tai ligos. Tik veidmainystė ir gobšumas dažniausiai paskatina daryti nusikaltimą. Manau, kad šiuo atveju motinėlė tikrai suprato ką daro, na, o teismas nustatys ir kodėl tai darė. Ir tokie teismai turėtų būti vieši.

Taigi

Taigi portretas
Na, ar nesuskubs tuoj seneliai globos pinigų reikalauti? Ar ne baisu, kai savo anūkus auginantys seneliai reikalauja kad jiems už tai mokėtų mokesčių mokėtojai. O netikusius vaikus tai jie patys į pasaulį paleido, mokesčių mokėtojai čia nei prie ko? Įdomu būtų sužinoti, kiek Lietuvoje senelių sugebėjo" gauti" tuos globos pinigus?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių