Šiurpioje kaimynių nužudymo byloje – dar vienas klaustukas

Kas grasino susidoroti su mįslingai dingusios buvusios ilgametės Kauno prekybos organizacijų valdybos vadovės Valerijos Urmonienės dukterėčia? Specialiosiomis liudytojomis šiame dėl grasinimo nužudyti pradėtame ikiteisminiame tyrime apklaustos Karolio Neoro, kaltinamo V.Urmonienės nužudymu dėl savanaudiškų paskatų, močiutė bei motina.

Prašė išteisinti

Šią paslaptį ketvirtadienį tęsdamas savo baigiamąją kalbą Kauno apygardos teisme, kurią baigė prašymu K.Neorą išteisinti, pagarsino jo advokatas Ričardas Girdziušas.

Šio šiaudo, anot V.Urmonienės dukterėčiai atstovaujančio advokato, R.Girdziušas griebėsi bandydamas įteigti bylą nagrinėjančiai teisėjų kolegijai, esą K.Neorui inkriminuojamus nusikaltimus padarė kažkas kitas, vėliau specialiai nukreipęs tyrėjų dėmesį į teisiamąjį. Pasak R.Girdziušo, tie grasinimai, kurių sulaukė V.Urmonienės dukterėčia, akivaizdus to įrodymas, nes K.Neoras tuo metu jau buvo sulaikytas.

V.Urmonienės dukterėčia portalui kauno.diena.lt prisipažino, kad pernai pavasarį, atvykusi į tetos sodą prie Kauno marių, rado už namelio durų užkištus du ranka rašytus lapelius. Pirmojo nesureikšmino ir išmetė net neperskaičiusi. Tačiau, kai po kelių dienų rado dar vieną, jau perskaitė.  Šio laiško esmė buvo perspėjimas, ar ne per giliai ji knaisiojasi? Buvo aiškiai matyti, kad kažkas buvęs ir kaimyniniame, K.Neoro artimųjų, sklype. 

Skydas – kombinezonas

Perdavus šiuos laiškus V.Urmonienės dingimo paslaptį narpliojantiems teisėsaugininkams, buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti ir dingusiosios dukterėčios sveikatą. Jis dar nebaigtas. Kol kas įtariamųjų jame nenustatyta. Apklaustos tik dvi jau minėtos specialiosios liudytojos. O toks statusas suteikiamas tada, kai yra duomenų, kad asmuo galėjo padaryti nusikaltimą, bet neužtenka įrodymų.

Kitas, anot R.Girdziušo, įrodymas, kad K.Neoras galėjo tik žinoti, kas susidorojo su V.Urmoniene, nors pats nusikaltime ir nedalyvavo, dingusiosios namuose rastas kombinezonas, ant kurio ekspertai neaptiko nei V.Urmonienės, nei K.Neoro biologinių pėdsakų. Tačiau V.Urmonienės dukterėčia paaiškino, kad šį vyrišką kombinezoną jos sūnus, jau praėjus nemažai laiko po tetos dingimo, aptiko įkritusį į fotelio vidų. O kadangi šis buvo pirktas padėvėtas, neatmetama, kad netikėtas radinys galėjo būti įsigytas kartu su foteliu.

Iškalbinga teisiamojo poza

Savo baigiamojoje kalboje, nusitęsusioje net per du teismo posėdžius, R.Girdziušas prisiminė ir tai, koks geras žmogus buvo V.Urmonienė, neatsisakydavusi padėti niekam, kas kreipdavosi į ją pagalbos. Tačiau tik todėl, kad argumentuotų kitą savo teiginį – jog nėra jokių įrodymų, kad ji buvo nužudyta dėl savanaudiškų  paskatų. Esą pinigus ir papuošalus, kurių po jos dingimo pasigedo artimieji, savo globotiniams galėjo išdalyti pati V.Urmonienė.

R.Girdziušo ginamasis K.Neoras, kurį, kaip jau rašyta, kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras Virginijus Sokolovas siūlo įkalinti iki gyvos galvos, klausydamas savo advokato gražbylysčių, teismo narve snaudė.

Savo kaltės nepripažįstantis K.Neoras, kuriam be V.Urmonienės nužudymo inkriminuojamas ir toks pats susidorojimas ir su kita savo kaimyne – Nijole Vaškevičiene, gyvenusia tame pačiame S.Žukausko gatvės daugiabutyje, kaip ir jis, teisme parodymų nedavė. Teisė į paskutinį žodį jam bus suteikta tik po mėnesio. Stebuklo, kad jis pagaliau pasakys, kur paslėpė galimų savo aukų palaikus, buvo tikimasi belaukiant kiekvieno naujo šios bylos teismo posėdžio. Anot prokuroro, įrodinėjusio K.Neoro kaltę apie pusantros valandos, įkalčių, kad teisiamasis padarė jam inkriminuojamus nusikaltimus, pakanka.


Šiame straipsnyje: Karolis Neoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
saudyti tokias padugnes ner ko gaileti

iš kur?

iš kur? portretas
Tai iš kur mokami pinigai Girdziušui? O gal jis jau labdaringa veikla užsiima ir yra labai geras, kaip anot jo a.a. Urmonienė. O gal Neoras sode lobį rado?

siaubas

siaubas portretas
baisus storalupis strahaliudas zudikas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių