Siuntų ir keleivių pervežimo įmonei – kaltinimai „juodąja buhalterija“

  • Teksto dydis:

Į Europos Sąjungos šalis siuntas ir keleivius pervežanti įmonė nebuvo oficialiai įdarbinusi didžiosios dalies savo darbuotojų, nustatė policija.

Ekonominius nusikaltimus tiriantys Kauno apskrities policijos pareigūnai nustatė įmonę, kurioje galimai buvo apgaulingai tvarkoma apskaita, slepiami mokesčiai, o didžioji dalis darbuotojų net neįdarbinti.

Kriminalistai, turėdami informacijos, kad vienos Kauno įmonės, vykdančios keleivių, siuntų, krovinių pervežimus į Europos sąjungos šalis, vadovas įmonėje vairuotojais dirbančių asmenų nėra oficialiai įdarbinęs, atliko patikrinimą šioje įmonėje. Patikrinimo metu nustatyta, kad atlyginimai oficialiai nedirbantiems asmenims mokami iš neapskaitytų įmonės lėšų.

Atlikę kratas įmonės vadovo ir kitų įmonės darbuotojų gyvenamosiose vietose pareigūnai nustatė, kad  pervežant keleivius ir krovinius, nėra išduodami jokie pinigų priėmimo kvitai, tokiu būdu galbūt slepiami mokesčiai.

Kratų metu buvo rasti ir paimti įmonės buhalteriniai dokumentai, įvairūs rankraštiniai užrašai galbūt susiję su „juodąja buhalterija“, kompiuteriai. Manoma, kad net penki asmenys jau kurį laiką dirba vairuotojais, tačiau nėra oficialiai įdarbinti.

Gautas pajamas už keleivių ir krovinių pervežimus vairuotojai tiesiogiai perduodavo įmonės vadovui, pajamos nebuvo įtraukiamos į apskaitą.

Įmonėje atliekamas ūkinis finansinis tyrimas, analizuojami kratos metu paimti užrašai, skaičiuojama kokį neapskaitytą pelną gavo įmonė.

Įmonės vadovui pareikšti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vile

Vile portretas
...vienos Kauno imones... Idomu, nei kas nei kaip? Kas cia per informacija "i kaima seneliui"? Geriau visai nedekite tokios atsiprasant "informacijos".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių