Šešiolikmetis forte susižalojo per nelaimingą atsitikimą?

  • Teksto dydis:

Mįslingo incidento, įvykusio rugpjūčio 10-osios vakare II forto teritorijoje, aplinkybes tiriantys teisėsaugininkai linksta prie versijos, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas. Iš komos pabudęs šešiolikmetis dėl patirtos galvos traumos negali pasakyti, kas jam iš tiesų nutiko.

Kaip jau rašyta, tą vakarą šis Aleksote gyvenantis vietinės gimnazijos dešimtokas buvo atvežtas į Kauno klinikų reanimaciją be sąmonės. Nelaimėliui įtartas galvos smegenų pakraujavimas bei konstatuota alkoholio intoksikacija.

Greitosios pagalbos medikus į Julijanavoje esančią Balbieriškio gatvę, ties kuria esančioje apie šešių metrų gylio dauboje šis šešiolikmetis buvo aptiktas, iškvietė jo draugas.

Portalui kauno.diena.lt pastarasis pasakojo, kad tądien bendravo su Tomu, kuris apie 22 val. pasakė, kad eina į parką susitikti su draugais. Po kurio laiko pašnekovas, vedžiodamas šunį, pamatė iš daubos, esančios ties II fortu, išbėgančius kelis 15-16 metų vaikinukus. Pirminiais duomenimis, tuos, su kuriais Tomas ėjo susitikti. Nusprendus pasidomėti, nuo ko jie taip bėgo, daubos apačioje pastebėtas aukštielninkas gulintis Tomas. Jis neatsiliepė į šaukimą ir nejudėjo.

Atvykę medikai saugiai pasiekti nelaimėlio negalėjo, todėl kreipėsi pagalbos į ugniagesius. Pastarieji, nusileidę į daubą, pirmiausia uždėjo sąmonę praradusiam šešiolikmečiui kaklo įtvarą. O po to, pritvirtinę jį prie stabilizavimo lentos, atsargiai su virve iškėlė.

Nelaimėliui įtarti ne tik daugybiniai sužalojimai, bet ir dubens kaulų lūžis. Jis kurį laiką buvo ištiktas komos. Baigęs gydymąsi Kauno klinikose, šešiolikmetis dar bus siunčiamas į reabilitaciją.

Ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus (kol dar nėra galutinių medikų išvadų) sveikatos sutrikdymo pradėję teisėsaugininkai nustatė ir kitus įvykio metu su nelaimėliu buvusius asmenis. Jie iškviesti apklausai.

„Mes tiriame, ar nebuvo padaryta nusikalstama veika. Tačiau surinkti duomenys leidžia daryti prielaidą, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas – būdamas neblaivus, šešiolikmetis nukrito nuo keturių-penkių metrų aukščio plytinės forto sienos“, – penktadienį portalui kauno.diena.lt sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti prokurorė. Anot jos, šiai versijai galutinai pasitvirtinus, tyrimas turėtų būti nutrauktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geri

geri portretas
...to vaikino draugeliai. Tai dar gerai, kad išgertuvėse nedalyvavęs jaunuolis pasidomėjo, nuo ko jie bėga ir laiku pagalbą susižalojusiam pašaukė. Kitaip būtų amen...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių