Senolę Kaune užpuolusį jaunuolį teis už nužudymą

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje 22 metų L. M. kaltinamas pasikėsinimu apiplėšti ir nužudymu dėl savanaudiškų paskatų.

Pernai liepos 4-ąją, Kaune, prie vieno iš prekybos centrų pagrindinio įėjimo durų, apsvaigęs nuo psichiką veikiančių medžiagų L. M. užpuolė 88 metų senolę, ranka stipriai griebė nukentėjusiosios rankinę, siekdamas ją pavogti, tačiau nepavykus išplėšti rankinės, pabėgo. Senolė, po smūgių nugriuvo, susitrenkė galvą bei po šiek tiek daugiau nei mėnesio, rugpjūčio 9 dieną, ligoninėje mirė.

Kaltinamasis pripažįsta, kad norėjo apvogti moterį, tačiau jos sužaloti ar nužudyti nenorėjęs. Jis pasakojo, kad tą dieną, kartu su drauge atėjo į prekybos centrą, nes pastaroji banke norėjo sužinoti savo sąskaitos numerį.

Esą draugė jam užsiminė, kad matė pas banke buvusią senutę daug pinigų. Pamatęs ją, išeidinėjančią iš prekybos centro, jis pribėgo ir čiupo rankinę. Nepavykus jos išplėšti ir nukentėjusiajai pargriuvus, kaltinamasis pabėgo.

Jį vijosi dviratininkas, kuris išgirdo senolės sūnaus pagalbos šauksmą, tačiau veltui – važiuojant per gyvenamųjų namų kiemus, dviratininkas užklimpo dumble ir pametė L. M. iš akių. Kaltinamasis slapstėsi, vengė atsakomybės už savo veiksmus, tačiau rugpjūčio 3-ąją buvo sulaikytas.

Romų tautybės vyras, turintis 4 klasių išsilavinimą niekur nedirba bei yra teistas du kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Kodėl "draugė" neteisiama?

mirties bausmė tokius "išgydo"

mirties bausmė tokius "išgydo" portretas
tokius išsigimėlius išgydo tik mirties bausmė jis jau nepataisomas ir dar iš mokesčių mokėtojų pinigų šert reikės už nakvynę šiltas patalpas mokėt apsaugą

"Išeidinėjančią"...

"Išeidinėjančią"... portretas
Tai ko ji ten išeidinėjo - išėjo, vėl įėjo, vėl išėjo, vėl įėjo... ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių