Kauniečių šeimos verslas: vežė merginas į viešnamius ir žiauriai kankino

Prieš teismą stojo prekyba žmonėmis kaltinama kaunietė Ramunė Mačiulienė. Jos vyras Julius Mačiulis už tai, kad tiekė merginas Vokietijos viešnamiams ir jas kankino, jau nuteistas, tačiau pasislėpė. Tuo metu, kai buvo teisiamas vyras, slapstėsi R.Mačiulienė.

Pateko į spąstus

Kauno apygardos teismas, prieš kurį vakar stojo 33-ejų R.Mačiulienė, prieš pustrečių metų nuteisė jos vyrą šešerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausme. Nukentėjusiomis pripažintos dvi kaunietės, išgyvenusios košmariškus 31-erių J.Mačiulio kankinimus, prašė priteisti iš jo po 0,5 mln. litų moralinio atlygio.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, viena iš jų anksčiau dirbo kartu su R.Mačiuliene vienoje "Akropolio" kavinėje. R.Mačiulienė – administratore, nukentėjusioji – padavėja. Pastarajai nuolat dejuojant, kad per mažai uždirba, ir prasitarus, jog norėtų važiuoti padirbėti į užsienį, R.Mačiulienė užsiminė apie tokią galimybę Vokietijoje.

Pirminiais duomenimis, ten jos ir vyro pažįstamas turėjo draugą – viešnamio "Platinum Senden" Bavarijoje savininką. R.Mačiulienė sugebėjo įkalbėti geresnio uždarbio ieškojusią kolegę važiuoti ten dirbti.

Panoro didesnio pelno

Prostitucija Vokietijoje legalizuota 2001-ųjų gruodį. Šios šalies darbuotojų kvalifikacijos ir pareigybių registre viešnamių darbuotojos įvardytos kaip tarnautojos, teikiančios seksualines paslaugas, su visomis iš to kylančiomis pasekmėmis – pensija ir, netekus darbo, registravimusi Darbo biržoje. Vis dėlto suteneriai sugeba ir ten apeiti įstatymus.

R.Mačiulienės įkalbėta kaunietė buvo nuvežta į Sendeno viešnamį. Iš jo savininko už tai gautas atlygis. Po kurio laiko įdarbintoji viešnamyje sugundė vykti ten dirbti ir savo draugę.

Remiantis nuosprendžiu J.Mačiuliui, lietuvaitės tarp "Platinum Senden" klientų buvo paklausios, todėl jų tiekėjai panoro iš viešnamio savininko didesnės pelno dalies. Šiam nesutikus, joms liepta susikrauti daiktus ir pereiti dirbti į kitą viešnamį. Su tokiu J.Mačiulio reikalavimu nesutiko ir lietuvaitės, nes buvo patenkintos darbo bei gyvenimo sąlygomis.

Išgyveno košmarą

Vieną naktį J.Mačiulis su savo draugu, mirusiu vos pradėjus ikiteisminį tyrimą, išsivežė nepaklusniąsias iš viešnamio prievarta.

Jos bandė priešintis, tačiau buvo sumuštos. Atimti ir jų dokumentai, mobiliojo ryšio telefonai bei uždirbti pinigai.

Pagrobėjai įkalino nepaklusniąsias išsinuomotame bute. Ten prieš jas naudota ne tik fizinė, bet ir psichinė prievarta. Įkalintosioms grasinta, kad bus parduotos kaip lėlės rusų mafijai, o Lietuvos spaudoje bus pagarsinta, kuo jos užsiima užsienyje. Niekas iš šių kauniečių artimųjų ir draugų to net neįtarė.

Siekiant palaužti įkalintųjų valią, jos ir žiauriai kankintos – vieną nukirpto elektros laido galą įjungus į tinklą, o kitu liečiant aukų kūnus. Vienai iš jų buvo nudeginta šlaunis, kitai – krūtis.

Viena iš kankinamųjų net bandė žudytis. Taip pasiekta, kad jos pasirašytų skolos raštelius – esą yra skolingos J.Mačiuliui ir šio draugui po 5 tūkst. eurų.

Išgelbėjo kolegės tėvai

Priverstos pasirašyti skolos raštelius, įkalintosios įdarbintos jau kitame Vokietijos viešnamyje "Love Palace", esančiame Šiaurės Reino žemėje. Už tai sąvadautojai gavo solidų atlygį. To jiems buvo maža: jie pasisavindavo ir visą savo aukų uždarbį.

Lietuvos policijai tapo žinoma apie košmarišką situaciją, kurioje atsidūrė šios kaunietės, kai vienai jų likimo draugei, taip pat kaunietei, mačiusiai jų kančias, pavyko susisiekti su tėvais. Šie patys nuvyko į Vokietiją ir parsivežė dukrą į Lietuvą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Lopai jus

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Lopai jus

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Lopai jus
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių