Jauną mamą beprotiškam poelgiui pastūmėjo išgyventos nelaimės šešėlis?

Mesdama savo septynių mėnesių kūdikį į šulinį, jo motina galėjo būti užvaldyta prisiminimų, susijusių su šešerių metų senumo nelaime, kai į tvenkinį įkrito jai saugoti paliktas trejų metų brolis. Taip mano pasikėsinimu nužudyti savo kūdikį kaltinamos Karolinos Adomaitytės motina.

Į teismą atvežė policija

Antradienį Kauno apygardos teismas pagaliau atvertė neseniai 20-ies sulaukusios Šakių rajono gyventojos K.Adomaitytės, kaltinamos šiemet vasarį įvykdžiusios minėtą kraują stingdantį nusikaltimą, bylą.

Pirmasis bandymas prieš mėnesį nepavyko, nes prieš pat teismo posėdį kaltinamoji pabėgo nuo mamos, kai jos, turėdamos šiek tiek laisvo laiko, užsuko į „Akropolį“. Tada K.Adomaitytę pavyko rasti tik kitą rytą. Vienoje tame pačiame mikrorajone, kaip ir Kauno apygardos teismas, esančioje laiptinėje ją aptiko ten gyvenanti kaunietė.

Anot K.Adomaitytės motinos, jos dukra, negalinti sau atleisti to, ką padarė, yra įsitikinusi, kad jai gresia kalėjimas, todėl labai bijo teismo.

Vos per plauką įvyko ir antradienį numatytas šios didelį atgarsį sukėlusios bylos posėdis. Kaip portalui kauno.diena.lt teigė nutartį atvesdinti K.Adomaitytę į teismą prievartą vykdęs Šakių rajono policijos pareigūnas, posėdis buvo paskirtas tokiu laiku, kai nėra iš Šakių į Kauną vykstančių autobusų. Galbūt dėl to, atvykus anksti ryte į K.Adomaitytės motinos namus, kuriuose šiuo metu gyvena teisiamoji, ji rasta dar lovoje, šį kartą nebandžiusi niekur bėgti. Į Kauno apygardos teismą ji su motina atvežta policijos tarnybiniu automobiliu.

Procesas bus neviešas

Pamačiusi gausiai susirinkusius žiniasklaidos atstovus, K.Adomaitytė aklinai dengėsi veidą savo ilgais plaukais, neatsakė nė į vieną žurnalistų klausimą, galiausiai pradėjo nerviškai drebėti ir kūkčioti.

Savo veidą ji atidengė tik salėje pasirodžius teisėjų kolegijai. Tačiau tada ėmė pati nedrąsiai, tačiau vis smalsiau apžiūrinėti susirinkusiuosius į jos teismo posėdį.

K.Adomaitytę ginanti valstybės paskirta advokatė Angelė Fominienė paprašė uždaro teismo proceso. Esą jame neišvengiamai bus pagarsintos jos ginamosios privataus gyvenimo detalės. „Gynyba turės jai tokių klausimų“, - teigė A.Fominienė.

Kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras Andrius Kiuršinas teigė nematantis pagrindo daryti teismo procesą uždaru ir prašė advokatės prašymą atmesti. Tačiau bylą nagrinėjanti teisėjų kolegija (Danguolė Šiugždinytė, Kęstutis Dargužis ir Jurgis Kiškis) nusprendė bylą nagrinėti už uždarų durų.

Kaimynas suskubo laiku

K.Adomaitytės motina, išprašyta iš teismo posėdžių salės anksčiau už žurnalistus, nes turi šioje byloje liudytojos statusą, netrukus išliejo žiniasklaidai, kas gulėjo jai ant širdies.

Anot Redos Adomaitienės, jos dukra greičiausiai tą atmintiną šių metų vasario 10-osios rytą vėl gyveno prisiminimais, susijusiais su šešerių metų senumo bulviakasiu, kai į tvenkinį įkrito ir vos nepaskendo jai saugoti paliktas trejų metų brolis. Po nelaimės jis kurį laiką buvo ištiktas komos, bet viskas gerai baigėsi.

Kaip jau rašyta, nusikaltimo, už kurį teisiama metu, K.Adomaitytė buvo apsistojusi pas savo tėvą, gyvenantį gretimame Papartynų kaime. Ji įmetė savo sūnų į kieme esantį apie penkių metrų gylio šulinį, kurio vandens temperatūra tą rytą siekė vos keturis laipsnius, sulaukusi, kol tėvas išvažiuos į darbą Marijampolėje. Tačiau tą pačią akimirką nubėgo pas kaimyną ir pranešė, ką padariusi. Pastarasis, anksčiau dirbęs felčeriu, suskubo laiku. Jis išgriebė mažylį, atsiklaupęs prie žemo rentinio šulinio, kurio paviršiuje šis plūduriavo, rankomis ir gaivino, kol atvyko greitosios medikai. Šiuos, jam liepus, iškvietė pati kaltinamoji, bandžiusi nužudyti savo bejėgiškos būklės sūnų.

Psichiatrų verdiktas

Psichiatrai, kurių klausta, ar 12 klasių išsilavinimą turinti K.Adomaitytė gali atsakyti už tai, ką bandė padaryti, konstatavo, kad ji įvykio metu jautė didelę emocinę įtampą, tačiau galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir šiuos valdyti.

Anot K.Adomaitytės motinos, kas iš mirties gniaužtų išplėšo mažylio tėvas, nežino net jos dukra, kuri, sulaukusi 16-kos, pradėjo bėgti iš namų. Esą ši bandė įrodyti per teismą, kad sūnaus tėvu gali būti vienas asmuo, tačiau nesutapo jo ir mažylio DNR.

Šiuo metu K.Adomaitytės sūnus auga vaikų globos namuose. R.Adomaitienė teigė norinti ji auginti pati, tačiau negali, nes dukrai, kuri gyvena kartu su ja, yra uždrausta artintis prie sūnaus. Kita K.Adomaitytei skirta kardomoji priemonė – namų areštas. Ir savo liūdną būtį, laukdama teismo verdikto, ji bando šiek tiek praskaidrinti gerdama raminamuosius vaistus, nuo kurių kartais būna dar blogiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onaiskaimo

onaiskaimo portretas
Jei "motinėlė dar nesena", tai turi dirbti, jurga ..

jurga

jurga portretas
net nežino kas vaiko tėvas , valkiojasi bala žino kur nuo 16 metų, motinėlė irgi dar nesena negalėjo padėti vaiko auginti , dabar jau susirūpino kai dukrai kalėjimas gresia , bėga , slepiasi tik ar nuosavo sąžinės pabėgsi. Pokaryje , Sibiro tremtyje motinos dažnai žuvus vyrams vienos užaugino po kelis vaikus ar skandino šuliniuose ir eketėse. Man atrodo , kad mes per 26 metus jau auginame antrą iš pašalpų gyvenančią , jokios atsakomybės neturinčią kartą , kuri nieko gyvenime nemoka ir nenori.

Taigi

Taigi portretas
Aš manau, kad čia tokia" motinėlė", tokia ir" dukrelė"- net nežino nuo ko vaikas, o į šulinį metė, nes prieš tai buvo geras pavyzdys, aną per televizorių rodė, guodė, butą davė, tai ir šitoji užsimanė, dabar " motinėlė" nori globos pinigų, o " dukrelė" išsisukti nuo teisingumo, tai ir pasakoja visokias pasakas. Ar ne nesąmonė- jei brolio nesugebėjo pasaugoti, tai vaiką reikia mesti į šulinį. Jau tos " motinėlės" pasakos peržengia visas ribas. Mano nuomone, tą nusikaltėlę į kalėjimą ir priteisti alimentus vaiko išlaikymui ( LR Konstitucijoje parašyta, kad tėvai privalo išlaikyti savo vaikus iki pilnametystės). Ir baigti tų pašalpinių veisimą,ir jų tą šlykštų biznį, kai motina augina savo dukros vaiką, tai yra savo anūką, o mokesčių mokėtojai jai moka už globą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių