Savo sūnų nukankinusi kaunietė į laisvę neištrūko

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas vėl atmetė žiauriu savo sūnaus nužudymu kaltinamos Ilmos Bogovičienės advokato skundą, kuriuo buvo prašoma paleisti kaltinamąją į laisvę.

Kaip pranešė teismas, I.Bogovičienė buvo laikinai sulaikyta 2016 metų kovo 15 dieną, kitą dieną jai buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, jis tęsiamas iki šiol. Pastarąjį kartą suėmimas Kauno apygardos teismo nutartimi buvo pratęstas šių metų gegužės 17 dieną, motyvuojant tuo, kad moteris gali bėgti, slėptis nuo teismo ir daryti naujus nusikaltimus.

Kaltinamosios gynėjas apskundė šią nutartį, prašydamas teismo švelnesnių kardomųjų priemonių, motyvuodamas, kad I.Bogovičienės sugyventinis gali sumokėti piniginį užstatą iki 5 tūkstančių eurų, o moteris šios bylos procese yra suimta jau labai ilgą laiką, neįvertinti atliekant kardomąjį kalinimą išduoti teigiamai ją charakterizuojantys duomenys.

Kaunietė kaltinama tyčia sistemiškai leidusi mažamečiam bejėgiškos būklės sūnui daugybinį skaičių injekcijų švirkštu į poodį ir tiesiogiai per kateterį į veną nenustatytą kiekį cheminės medžiagos formalino. Tai tapo jo mirties priežastimi.

Moteris įtariama taip kankinusi sūnų apie metus laiko, nuo 2011 metų liepos iki 2012 metų birželio, gulėdama Kauno klinikose ir Santaros klinikų Vaikų ligoninėje.

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad Kauno apygardos teismo priimta nutartis yra teisėta ir pagrįsta. Kauno apygardos teismas įvertino visus duomenis, turinčius reikšmės pratęsiant suėmimo terminą: I.Bogovičienei inkriminuotos nusikalstamos veikos sunkumą, jai gresiančią bausmę, jos socialinius ryšius, asmenybę bei kitus.

Kaltinamoji yra tris kartus teista, pastaruoju metu nedirba, taigi legalaus pragyvenimo šaltinio neturi, savo dviejų mažamečių vaikų neaugina – jie atiduoti kitų asmenų globai, jos socialiniai ryšiai silpni, ji gyvena sugyventiniui priklausančiame bute, sau priklausančio nekilnojamojo ar kito vertingo privalomai registruotino turto neturi – visa tai rodo, jog ji nėra saistoma tvirtų socialinių ar šeiminių ryšių. Dėl šių aplinkybių galima manyti, kad ji, siekdama išvengti gresiančios atsakomybės ir bausmės, bėgs nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo.

Teisėjų kolegijos vertinimu, faktinės bylos aplinkybės pagrindžia būtinybę taikyti kaltinamajai I.Bogovičienei griežčiausią kardomąją priemonę.

Suėmimą moters advokatas buvo apskundęs ir šių metų vasarį, tuomet Lietuvos apeliacinis teismas šį skundą taip pat atmetė.

I.Bogovičienės byla neviešuose posėdžiuose nagrinėjama Kauno apygardos teisme.

Jai gresia laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: ilma bogovičienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Marta

Marta portretas
Iki gyvos galvos parazitei, žmogžudei tai!

Padovanot

Padovanot portretas
jai rimtą nemokamą LK(lyties keitimo) operaciją ! :-)))

fu

fu portretas
susau-dyt tokias ler-vas tik !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių