Savivaldybės valdininkai legalizavo vogtą techniką?

Kauno apygardos teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje tarp kaltinamųjų – ir Kauno bei Vilkaviškio savivaldybių darbuotojai.

Kaltinamųjų suole atsidūrė net devyni teisiamieji. Labai dažnas atvejis teismuose, kai esant tokiam gausiam proceso dalyvių skaičiui pirmuoju posėdžiu nepavyksta pradėti bylos nagrinėjimo iš esmės.

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje paaiškėjo, kad bylos nagrinėjimo pradėti nepavyks dėl vieno iš kaltinamųjų ligos. Į posėdį taip pat neatvyko kito kaltinamojo advokatas.

Tačiau bylą nagrinėjantis teisėjas iš anksto perspėjo proceso dalyvius, kad nors byla kol kas nėra pripažinta svarbia, bet kuriuo momentu gali būti tokia.

„Byla gali būti pripažinta kaip greičiau nagrinėtina, sudėtinga byla, turinti prioritetą prieš kitas bylas“, – pareiškė teisėjas Ramūnas Antanavičius.

Paaiškėjo, kad kaltinamojo akto pagarsinimas gali užtrukti net du pusdienius. Valstybinį kaltinimą byloje palaikanti Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Rita Raulynaitienė preliminariai planuoja 6 val. skaityti kaltinamąjį aktą.

Policijos pranešime buvo informuojama, kad ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad nusikalstamos veikos organizavimu įtariamas Gildas Varnagiris, gimęs 1981 metais, 2011-2013 metais kartu su kitais teisiamaisiais – Jonu Raudeliūnu, gimusiu 1989 metais, Arūnu Bajorinu, gimusiu 1967 metais, ir kitais tyrimo metu nenustatytais asmenimis siekė nuslėpti bei įteisinti savo paties ir kitų asmenų nusikalstamu būdu įgytą turtą – pagrobtus keturračius motociklus bei žemės ūkio techniką.

G.Varnagiris gaudavo iš bendrininkų pavogtų keturračių motociklų ir kitos žemės ūkio technikos techninius duomenis bei asmenų, kuriems ši technika bus parduodama arba asmenų, kurių vardu technika bus fiktyviai registruojama, asmens dokumento kopiją bei gyvenamosios vietos adresą.

Po to šie duomenys būdavo perduodami siekiant suklastoti technikos nuosavybės įsigijimo, registracijos ar kitus dokumentus: Didžiosios Britanijos nuolatinio eksporto liudijimus, Vokietijos transporto priemonės registracijos liudijimus, taip pat Ispanijos transporto priemonės techninės apžiūros korteles, Džordžijos valstijos sertifikatus, ir kita.

Suklastojus technikos dokumentus, ji būdavo apdrausta, sumokėta už jos registravimą. Tuomet kaltinamasis kreipdavosi į Kauno ir Vilkaviškio savivaldybes, kad ši technika būtų įregistruota Lietuvos traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų ir jų priekabų registre konkretaus asmens vardu ir būtų galima gauti technikos registracijos liudijimus, techninės apžiūros talonus, valstybinius numerius.

Du Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai – Rasa Dargienė ir Andrius Girdžius – bei du Vilkaviško savivaldybės Žemės ūkio skyriaus specialistai – Michails Počepovičis bei Alė Šarkauskienė – kaltinami piktnaudžiavę tarnybine padėtimi, siekę turtinės naudos bei neteisėtai įregistravę vogtą techniką.

Neatmetama, kad savivaldybės tarnautojai šitaip elgėsi iš draugiškumo. Registracijos liudijimai buvo išrašyti neapžiūrėjus registruojamos technikos.

Kitas posėdis byloje numatytas spalio 28 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
Nelabai suprantu, kodel brangios technikos registracija vykdo savivaldybes zemės ūkio darbuotojai, kurie tapatumo patikra atlieka be jokių spec.priemonių, duomenų bazių o tiktai savo akies tikslumu bei pastabumu.Jeigu ankstų rytą akelės buvo aptraiskanoja-tai tikrai jokiu padirbtų, netikrų registracijos duomenų nepastebėsi...seniai tokia technika turetu buti perduota Regitros ekspertu kontrolei...

VYTAS

VYTAS portretas
DRAUGIŠKUMAS,KURIS PASIREIŠKIA EURŲ SUMOS DYDŽIU.VIENI IŠ DRAUGIŠKUMO,O MASIULIS TAI TIK SKOLINOSI.AŠ MANAU,KAD ABU ATVEJAI PASIBAIGS KYŠININKŲ IR VAGIŲ NAUDĄ.TOKS JAU LIETUVIŠKOS TĖMIDĖS SVARSTYKLIŲ GEDIMAS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių