Savaitgalio reidas: įkliuvo ne tik beteisiai, bet apgirtę vairuotojai

  • Teksto dydis:

Šiąnakt Kauno ir Kėdainių miestuose bei rajonuose Kauno apskrities pareigūnai sustabdė beveik pusę tūkstančio transporto priemonių.

Pareigūnai nuo šeštadienio vakaro iki ankstyvo šio sekmadienio ryto tikrino, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET), ar sėda už vairo tikrai nevartoję alkoholio.

Iš 489 sustabdytų transporto priemonių 277 vairuotojams tikrintas blaivumas bei nustatyta 20 KET pažeidimų. Reido metu pareigūnai nustatė tris neblaivius vairuotojus.

Sausio 20 d. Kauno rajone, Lapių miestelyje, apie 19.40 val. sustabdytam automobilio „Saab 9-5“ vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,33 prom.

Tą pačią dieną apie 23.50 val., Kėdainiuose, Gedimino g., sustabdytą automobilį „VW Transporter“ vairavęs vyras to daryti negalėjo ne tik dėl to, kad neturi teisės vairuoti, bet ir todėl, kad buvo vartojęs alkoholio. Alkoholio matuokliu jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,86 prom.

Reido metu sustabdytas automobilis, kurį vairavusiam 23-ejų metų vyrui, neturinčiam dvejų metų vairavimo patirties, nustatytas 0,20 prom. girtumo laipsnis. Dar 5 vairuotojai buvo taip pat vartoję alkoholį, tačiau leistinos alkoholio normos neviršijo: 0,09 prom., 0,08 prom., 0,13 prom., 0,19 prom. ir 0,24 prom.

Priemonės metu pareigūnai nustatė vieną vairuotoją, besinaudojusį mobiliuoju telefonu, valdant transporto priemonę, du asmenis, neturinčius teisės vairuoti automobilio, keturis asmenis, kurie nesegėjo saugos diržo, dvi transporto priemonės nebuvo apdraustos privalomuoju civiliniu draudimu, dar trys – be privalomosios techninės apžiūros. Taip pat priemonės metu nustatyti du pėsčiųjų padaryti pažeidimai ir dar trys kiti eismo dalyvių padaryti KET pažeidimai.

Pareigūnai primena, kad ir toliau aktyviai vykdys policines priemones, siekdami užkardyti skaudžius eismo įvykius keliuose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Pagaliau ir Kaune bus tvarka ,prasidėjo naktiniai reidai,gerai,ačiū.

Xcfvg

Xcfvg portretas
Kas liečia draudimą,noriu pasakyti ,kad reikia mažinti o nedidinti draudimo kainas,tada nebus nedraustų.Bet svarbiausia tai kad važiuoja prisgėre,išgėre,kalbasi telefonais.Tai avarijų priežastys.Jeigu mašina nedrausta ,dėl to avarijos nebus,kaip tik atsargiau važiuos,nes žinos, kad nedrausta mašina reikia būti atsargesniam,taip kad draudimas nepadaro kelių saugesnių,atvirkščiai.Manau draudimas turi būti ne per prievartą brukamas o savanoriškai pasirenkamas.Nes nedraustai mašinai už padarytą žalą ,priteisia teismas iš atsakovo nukentėjusiam.Taip kad jokios bėdos nėra ir nedraustai mašinai.Priverstinis (būtinasis)draudimas,tai yra susitarimas monopolistų,kurie draudimo lėšas pasisavina žinomu būdu, nereikia nei avarijos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių